ALEGERI ÎN R. MOLDOVA. Poliția se face preș, din nou, în fața lui Igor Dodon. A înregistrat doar câteva cazuri de turism electoral, în timp ce mașinile transnistrenilor au făcut cozi la secțiile de votare


ALEGERI ÎN R. MOLDOVA. Poliția se face preș, din nou, în fața lui Igor Dodon. A înregistrat doar câteva cazuri de turism electoral, în timp ce mașinile transnistrenilor au făcut cozi la secțiile de votare

Șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, a anunțat că, în primele șase ore de la deschiderea secțiilor de vot,  polițiștii au documentat 43 de încălcări ale normelor electorale, scrie Deschide.md. Potrivit lui Maxian, în pofida abaterilor, cele 2004 secții de votare deschise pe teritoriul R. Moldova funcționează fără probleme.

Au fost înregistrate șase cazuri de blocare a traseelor spre secțiile de votare. Totodată, au fost documentate opt cazuri de transportare organizată a alegătorilor, trei dintre care nu s-au adeverit.

Alte cazuri au ținut de coruperea alegătorilor, publicitate electorală în preajma secțiilor de votare și fotografierea buletinelor de vot.

Deși Poliția anunță că au fost înregistrate doar câteva cazuri de aducere organizată a alegătorilor la urnele de vot, la secțiile de votare deschise pentru alegătorii transnistreni oamenii sunt aduși masiv din stânga Nistrului cu mașini și microbuze. 

Alegătorii transnistreni au fost aduși organizat la secțiile de votare din satul Hagimus. Zeci de mașini care transportau alegători au făcut cozi la secțiile de votare deschise pentru transnistreni în Hagimus, iar alte zeci stau la coadă la așa-zisa vamă transnistreană de la Bender, pentru a ajunge în localitate.

Mai multe încălcări au fost depistate, în prima parte a zilei, și la secțiile de votare din Sănătăuca. Unul dintre observatorii Partidului Nostru (PN) a înregistrat toate automobilele care au intrat în Sănătăuca, Florești, și spune că în localitate au intrat, până la moment, peste 380 de automobile.

Majoritatea automobilelor au intrat de două ori în localitate. Cu ajutorul autoturismelor au fost aduși, la secțiile de vot din Sănătăuca, 2920 transnistreni pentru a vota. Un Volkswagen a intrat de 7 ori în localitate.

Observatorul a adăugat că două persoane din Camenca, care au trecut „vama” pe jos, au confirmat că sunt organizați, impuși și convinși să voteze pentru anumite devidente pentru candidatul Igor Dodon.

Acesta a precizat că multe persoane nu cunoșteau cum se votează și semnau cu pixul pe buletinul de vot. În Sănătăuca sunt deschise 3 secții pentru transnsitreni și una pentru alegătorii din localitate. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.