Gușă, ieșire xenofobă la adresa lui Iohannis: Nu-i pasă de Crăciun și Revelion, întrucât e "neamț", "robotizat" și "nu poate gândi uman, normal despre oameni"


Gușă, ieșire xenofobă la adresa lui Iohannis: Nu-i pasă de Crăciun și Revelion, întrucât e "neamț", "robotizat" și "nu poate gândi uman, normal despre oameni"

Rusofilul Cozmin Gușă, zis și Kuzmin, a avut o ieșire xenofobă duminică seara, în emisiunea Andreei Crețulescu de la RTV, la adresa președintelui Klaus Iohannis, spunând despre acesta că, spre deosebire de alți lideri politici din statele membre UE, nu ia măsura unui lockdown în România pe fondul epidemiei COVID-19, întrucât este "neamț", "robotizat", "nu poate gândi uman, normal despre oameni", iar pe cale de consecință nu i-ar păsa ca numărul de infectați să fie cât mai mic, astfel încât românii să poată să petreacă sărbătorile, Crăciunul și Anul Nou, așa cum o făceau în anii din urmă. 

Moderatoare: La nivel european toate țările vor intra într-un lockdown ca să salveze Crăciunul și Revelionul. România ce credeți că va alege, lockdownul sau economia sau alegerile? 

Cozmin Gușă: Cei din Occident care au ales să acționeze în acest mod au două motivații. Prima motivație este una de tip umanitar. Practic, ei știu foarte bine că dacă sistemului lor sanitar îi sar siguranțele, atunci foarte mulți care vor avea nevoie de ATI vor muri pe modelul Italiei, Lombardiei și al Spaniei din primăvară și atunci își iau aceste măsuri. A doua motivație este cea pe care ai spus-o și tu și am discutat-o acum trei săptămâni chiar, legată de faptul că trebuie să readucă normalitatea în viața oamenilor la acest final de an, normalitate reprezentată prin petrecerea sărbătorilor de iarnă, Crăciun și Anul Nou, așa cum se cuvine, întrucât în mod clar, dacă ei vor intra o lună în lockdown, atunci cazurile vor scădea spre minim sau spre zero aproape peste tot și practic după jumătatea lunii decembrie vor putea să dea drumul fără probleme la pregătirile de sărbători. E o chestie de care avem nevoie pentru că suntem oameni. Iohannis este robotizat din păcate. El este neamț. Nemții sunt într-un fel așa, dar ei se suportă între ei bine, nemții pe nemți, nu au accese de tip umanitar sau umanist(...) Klaus Iohannis nu poate gândi uman, normal despre oameni.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.