Orban anunță că blocul anti-PSD din viitorul Parlament are în plan demiterea tripletei Weber-Dorneanu-Iordache și exclude amânarea alegerilor: "În toate țările s-au organizat alegeri la termen!"


Orban anunță că blocul anti-PSD din viitorul Parlament are în plan demiterea tripletei Weber-Dorneanu-Iordache și exclude amânarea alegerilor: "În toate țările s-au organizat alegeri la termen!"

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că nu ia în calcul amânarea alegerilor parlamentare pe fondul epidemiei COVID-19, punctând faptul că în toate celelalte state scrutinul electoral a avut loc la termen, invocând exemple precum SUA, Polonia și Republica Moldova. 

"În toate țările s-au organizat alegeri la termen. Avem exemplul SUA, unde se organizează alegerile prezidențiale, avem exemplul Franței, unde s-au organizat alegeri locale, avem exemplul Republicii Moldova, unde sunt organizate alegeri prezidențiale, în Polonia au fost alegeri prezidențiale. Democrația înseamnă votul oamenilor. Mandatul actualului Parlament expiră în data de 20 decembrie. România are nevoie ca cetățenii să aleagă un nou Parlament, ca cetățenii să-și poată exprima voința actuală. Cetățenii au dreptul la un Parlament care să le reprezinte opțiunile politice", a zis Orban. 

Totodată, Orban a dat de înțeles că are în plan să îi demită pe Renate Weber, Valer Dorneanu și Florin Iordache din funcțiile pe care le ocupă, iar pentru asta este nevoie de o nouă formulă parlamentară legitimată de votul cetățenilor. 

"Menținerea actualului Parlament înseamnă că în continuare în funcția de Avocat al Poporului va rămâne Renate Weber, în fruntea CCR va rămâne unul ca Dorneanu, în fruntea Consiliului Legislativ va rămâne unul ca Florin Iordache. Asta înseamnă menținerea actualului Parlament. Actualul Parlament, în fiecare săptămână, produce noi și noi acte normative care riscă să ducă România spre prăpastie, care riscă să determine un colaps economic al țării. Atâta lipsă de responsabilitate cum există în majoritatea controlată de PSD nu a existat niciodată în istoria postdecembristă a României. Este vital pentru România ca mandatul actualului Parlament să înceteze la termenul stabilit", a conchis Orban. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.