O eroare de soft i-a atribuit lui Biden 6.000 de voturi care, de fapt, erau ale lui Trump. Oficialii electorali din Antrim County (Michigan) au admis că sesizarea republicanilor este justificată și au dispus verificări. Alte 47 de comitate din acest stat folosesc software-ul


O eroare de soft i-a atribuit lui Biden 6.000 de voturi care, de fapt, erau ale lui Trump. Oficialii electorali din Antrim County (Michigan) au admis că sesizarea republicanilor este justificată și au dispus verificări. Alte 47 de comitate din acest stat folosesc software-ul

Republicanii acuză că o eroare de software în Michigan i-au alocat în mod incorect lui Joe Biden 6.000 de voturi care, în realitate, aparțineau lui Donald Trump. Eroarea a fost observată și corectată miercuri de oficialii responsabili de procesul electoral din Antrim County (Michigan), scrie Daily Mail.

Rezultatele neoficiale din Antrim arată că președintele în exercițiu al SUA a câștigat cu 2.500 de voturi diferență, dar numai după corectarea erorii.

Oficialii implicați în procesul electoral din Antrim County, unde numărul total de voturi a fost de  peste 16.000 de voturi, au admis că rezultatele par „distorsionate” și au promis verificări.  

Jeremy Scott, administrator adjunct al al Antrim County, a precizat că rezultatele furnizate de aparatul de numărare a voturilor au fost re-verificate. „Mașina de vot în sine a numărat corect buletinele”, a spus el.

El a precizat că oficialii lucrează cu compania care furnizează software și hardware pentru alegeri pentru a determina ce s-a întâmplat.

Președintele Partidului Republican din Michigan, Laura Cox (foto), a declarat, într-o conferință de presă, în afară de Antrim County, alte 47 de unități administrative din statul Michigan folosesc software-ul care a dat eroarea respectivă. Cox a cerut ca unitățile administrative din Michigan să „examineze îndeaproape” rezultatele alegerilor pentru a vedea dacă există și alte discrepanțe.

Republicanii din Michigan nu au precizat ce sistem este folosit în mod obișnuit pentru a număra buletinele de vot, dar purtătorul de cuvânt Tony Zammit a adăugat că sistemul nu a fost utilizat în mandatul Laurei Cox - care a preluat funcția la începutul anului 2019.

„Încep să apară indicii în legătură cu ce s-a întâmplat în Antrim. A fost o eroare umană”, a explicat, pentru Detroit News, Posthumus Lyons, lider republican.

Softul care a dat eroarea este produs de Avid Technology Inc., unde Richard C. Blum, soțul senatoarei democrate Diane Feinstein, deține 60% din acțiuni.

Mașinile de vot sunt produse de „Dominion Voting Systems Corporation”, o companie care vinde produse software și hardware în domeniul votului electronic,  inclusiv mașini de vot și de centralizare a sufragiilor. În septembrie 2019, sistemele „Dominion” erau utilizate în 2.000 de jurisdicții din 33 de state americane și Puerto Rico.

Lobbyist-ul din Washington DC al ”Dominion Voting Systems” este Nadeam Elshami, fostul șef de cabinet al democratei Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților a SUA.

În Michigan, judecătoarea Cynthia Stephens s-a pronunțat recent împotriva opririi numărătorii voturilor, cerută de stafful de campanie al lui Donald Trump, pentru ca observatorii acestuia să poată monitoriza procesul.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.