Joe Biden și-a anunțat victoria în alegerile prezidențiale din SUA. Presa de peste Ocean a scris că el și-a adjudecat Pennsylvania. Donald Trump nu o recunoaște


Joe Biden și-a anunțat victoria în alegerile prezidențiale din SUA. Presa de peste Ocean a scris că el și-a adjudecat Pennsylvania. Donald Trump nu o recunoaște

Candidatul democrat Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA, relatează presa de peste Ocean, citată de Reuters. El promite să fie un președinte pentru toți americanii, indiferent dacă l-au votat sau nu. În vârstă de 77 de ani, Biden devine cel mai în vârstă președinte american.

„America, sunt onorat că m-ai ales să conduc această țară măreață. Ne așteaptă o muncă grea, dar vă promit asta: voi fi un președinte pentru toți americanii - chiar dacă ați votat sau nu pentru mine”, a scris Biden pe Twitter, după ce și-a adjudecat victoria în Pennsylvania și a strâns 273 de voturi electorale.

„Adevărul simplu este aceste alegeri sunt departe de a se fi terminat", a reacționat președintele în exercițiu, Donald Trump. 

„Știm cu toții de ce Biden se grăbește să se prezinte în mod fals drept învingător și de ce media aliată încearcă atât de mult să-l ajute: nu vor ca adevărul să fie dezvăluit", a spus Trump, citat de Reuters.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.