R. Moldova fără Dodon și paraziți. În România și Europa


R. Moldova fără Dodon și paraziți. În România și Europa

Sunt convins că majoritatea absolută a moldovenilor își doresc să trăiască și să muncească acasă, nu să umble prin țări străine, să argățească la negru.

Totuși, rareori moldovenii se întreabă la modul serios – de ce viața lor e pe dos, de ce acceptă ca societatea în care trăiesc să fie dominată de inculți, șmecheri, făţarnici, populişti și paraziți, cum se întâmplă că fiind atât de pricepuți în toate, stau cu mâna întinsă și cerșesc pomeni și „tuşoncă” de la ticăloşi ca dodon şi şor? 

Temându-se să audă răspunsuri dezarmante, moldovenii şi mai rar îşi permit luxul să inițieze dezbateri publice și să întrebe: „Fraţilor, de ce ne mâncăm între noi, cine ne împiedică să ne unim în jurul unui ideal și, împreună cu toții, până la reîntregirea definitivă a neamului românesc, să apropiem Moldova de România și Europa?”

De-a lungul anilor, în materialele mele, am evitat conștient să multiplic anecdotele şi stereotipurile false fabricate de „fraţii mai mari” de la Kremlin despre moldovenii „subdezvoltaţi şi înapoiaţi”. Scopul „eliberatorilor” a fost şi a rămas crearea şi alimentarea complexelor de inferioritate, sclavie şi vinovăţie la minorităţile naţionale din imperiu, pentru ca nici un popor asuprit să nu aibă încredere în sine şi în forţele sale, ca nici un rob să nu spere sau să viseze la libertate.

Cea mai cumplită moştenire, care ne ţine locului, ne dezbină şi sărăceşte, o reprezintă mentalităţile ruso-comuniste a populaţiei din R. Moldova. 

Atitudinea neglijentă sau dispreţuitoare a băştinaşilor faţă de identitatea lor adevărată, faţă de istoria naţională şi România, arată clar modul de gândire a moldovenilor, alimentat și cultivat timp de decenii de ideologii de la Moscova. 

Deprinderile urâte de a nu munci onest, de a fura de la întreprinderi şi colhozuri, de a desconsidera elitele naționale, intelectualitatea și școala, de a făţărnici şi minţi, de a huli gospodarii cinstiţi şi a te linguşi pe lângă corupţii şi hoţii din partidul comunist -- aceste şi alte deprinderi perverse au fost aduse şi cultivate în R. Moldova în perioada de ocupaţie sovietică. 

Deja pe vremea lui Brejnev, societatea moldovenească îşi pierduse reperele de secole şi intrase în formele cele mai degradante de descompunere umană. Mankurtul Igor Dodon şi majoritatea absolută a alegătorilor săi sunt fructul sau produsul acelor timpuri de prăbuşire morală, când a fura din bunul public devenise o normă şi un criteriu de bază pentru a avansa în ierarhia nomenclaturii comuniste

Din nefericire, după ce Federaţia Rusă a declanşat războiului de pe Nistru, ciuma roşie a revenit la putere şi de atunci, abuzând de avantajele democraţiei electorale, menţine în sărăcie şi robie R. Moldova. 

Episoadele ritualice legate de schimbarea lui Voronin sau Lucinschi, de fuga lui Plahotniuc sau Şor, nu ating esenţa sistemului ticăloşit, ci dimpotrivă fortifică de fiecare dată injustiţia, corupţia, schemele mafiotice, serviciile secrete ruseşti şi administraţia docilă, care îşi bate joc de cetăţeni. 

Aş putea descrie mai departe cauzele şi procesele ruinătoare prin care trecem, dar ştiu că lumea responsabilă caută răspuns la o singură întrebare: „Cum poate fi scoasă R. Moldova din minciuna şi închisoarea dodonistă?”

La drept vorbind, ținând cont că România, UE și SUA nu ne-au abandonat în timpul pandemiei dodoniste, există şanse foarte bune să scăpăm de paraziţii şi nesimţiţii de la guvernare, avem posibilităţi reale să începem să facem ordine în justiţie, în instituţiile statului şi, reintegrându-ne în mod accelerat în spațiul românesc și european, să devenim stăpâni în casa noastră.

În luna noiembrie alegem preşedintele republicii. Ce altă ocazie să mai căutăm? În 2019 am scăpat de şacalul Plahotniuc, în 2020 să scăpăm şi de lepra Dodon. Fără de ei banda mafiotică de euro-milionari va slăbi şi se va destrăma. Să reținem: ambii oligarhi, și Dodon, și Plahotniuc, au comis crime împotriva propriului popor, furându-l și sărăcindu-l. Inevitabil, ei vor fi aduși în fața tribunalului și vor purta răspundere penală pentru genocidul organizat împotriva oamenilor aduși la disperare.

Dincolo de nemulțumirile justificate, pentru orice cetăţean de-acasă şi din diasporă este o datorie să participe la alegeri și să promoveze ideea „Moldova fără Dodon!” Acum totul depinde de voinţa colectivă a moldovenilor, de pofta lor reală de a alege în fruntea statului un om cu dragoste de neamul românesc, un om responsabil şi dornic să aducă adevărul, statul de drept, legea, dreptatea şi voința de unitate națională și reîntregire în stânga Prutului.

Totdeauna moldovenii au învins, când au fost uniţi. Aşa a fost pe timpul lui Ştefan cel Mare şi Alexandru Ioan Cuza. Aşa a fost pe 27 martie 1918 la Chişinău şi pe 28 noiembrie 1918 la Cernăuţi. Unirea moldovenilor din imperiul moscovit sub tricolorul românesc a adus victoria în zilele de 31 august 1989 şi 27 august 1991. Uniţi, vom învinge la alegerile prezidenţiale din 2020 şi vom înlătura ultima piedică din drumul nostru spre reîntregire, libertate și prosperitate.

Moldoveni, transmiteţi mesajul solidarității și unității naționale din casă în casă, de la om la om, de la oraş la sat, de la vatra părintească în diasporă și viceversa, un mesaj clar și pe înțelesul tuturor – „Moldova fără Dodon, Moldova fără paraziţi, Moldova în România şi Europa!”

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.