După atacurile mizerabile lansate de Dodon la adresa Diasporei, Maia Sandu refuză să participe la o dezbatere cu acesta: "Singurele dezbateri pe care le mai poate avea sunt cele cu procurorii"


După atacurile mizerabile lansate de Dodon la adresa Diasporei, Maia Sandu refuză să participe la o dezbatere cu acesta: "Singurele dezbateri pe care le mai poate avea sunt cele cu procurorii"

Candidata pro-europeană din partea PAS la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu, a anunțat luni, 9 noiembrie, că nu va participa la dezbateri electorale cu Igor Dodon, actualul președinte susținut de Kremlin prin socialiștii de la Chișinău. 

"Cu un asemenea personaj nu mai avem ce discuta. Să se bălăcească de unul singur în glodul în care a coborât. Singurele dezbateri pe care le mai poate avea sunt cele cu procurorii, despre actele de corupţie, schemele în care este implicat, trădarea de ţară, furturile şi vestita pungă. După alegerile prezidenţiale voi cere să fie anchetat pentru toate abuzurile pe care le-a comis", a zis Maia Sandu într-un briefing de presă. 

Sandu spunea acum câteva zile că va accepta o singură dezbatere cu actualul președinte al Republicii Moldova în cadrul turului II al alegerilor prezidențiale. Între timp, Dodon a avut o serie de ieșiri mizerabile la adresa Diasporei. În primă instanță, Dodon a catalogat Diaspora drept "un electorat paralel". 

Dodon, pe 2 noiembrie: "Diaspora Republicii Moldova este un electorat paralel, care se află în disonanță cu cetățenii, care locuiesc și muncesc aici, la ei acasă".

Ulterior, Dodon i-a acuzat pe basarabenii plecați peste hotare de fraudarea alegerilor. "Noi avem tot mai multe semnale că acolo s-a organizat transport, autobuze care au adus oamenii la secțiile de votare. Cei care acum încearcă să vorbească despre Transnistria că au adus oamenii, să se uite în ograda sa. Oare de la sute de km diaspora a venit așa pur și simplu să voteze pe condiții de pandemie?", a precizat Dodon la NTV, o televiziune de casă.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.