UPDATE Cum motivează BEC Dâmbovița hotărârea de a interzice la cererea PSD sloganul "O Românie fără hoție"


UPDATE Cum motivează BEC Dâmbovița hotărârea de a interzice la cererea PSD sloganul "O Românie fără hoție"

UPDATE 

BEC Dâmbovița a motivat decizia de a interzice sloganul USRPLUS "O Românie fără hoție" prin faptul că "prezintă un pronunțat caracter defăimător" și "transmite că restul competitorilor electorali ar favoriza încălcarea legii penale".

Sursa foto: Andrei Lupu - PLUS

ȘTIREA INIȚIALĂ

PSD Dâmbovița a acuzat ieri USRPLUS că "instigă la ură și xenofobie" prin sloganul "O Românie fără hoție" tipărit pe afișe, iar în acest sens a depus o plângere la Biroul Electoral de Circumscripție 16 Dâmbovița în care a precizat că "această alianță electorală folosește mesaje care dezavantajează toți competitorii electorali".

De-a dreptul halucinant este faptul că BEC Dâmbovița a admis astăzi sesizarea PSD. În acest context, USRPLUS a anunțat printr-un comunicat că va contesta decizia la Biroul Electoral Central. 

"Biroul Electoral de Circumscripție Dâmbovița a admis, azi, sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovării sloganului „O Românie fără hoție" al Alianței USR PLUS pe motiv de „defăimare". Așteptăm motivarea deciziei pentru a înțelege ce anume este deranjant pentru vechile partide politice din mesajul USR PLUS.

Alianța USR PLUS consideră în continuare că mesajul „O Românie fără hoție” nu vizează persoane sau un grup de persoane ci expune o valoare, un principiu, care își are ecou atât în Constituție cât și în legislația penală.

Este cel puțin bizar ca un partid politic, în acest caz PSD, să susțină că se simte discriminat prin faptul că ne dorim o Românie fără hoție, așa cum a formulat în plângerea către BEC Dâmbovița.

Alianța USR PLUS va contesta această decizie la Biroul Electoral Central", a precizat USRPLUS pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.