Olguța Vasilescu, acuzată că a uzurpat funcția de primar și amenințată cu plângere penală chiar în ziua depunerii jurământului la Craiova


Olguța Vasilescu, acuzată că a uzurpat funcția de primar și amenințată cu plângere penală chiar în ziua depunerii jurământului la Craiova

Așa cum au anunțat public joi, consilierii locali PNL și USR PLUS nu s-au prezentat vineri la ședința convocată de primarul în funcție al Craiovei, Mihail Genoiu, pentru a grăbi instalarea în fruntea instituției a Liei Olguța Vasilescu, primarul ales în 27 septembrie.

În lipsa acestora, care au convocat o ședință extraordinară pentru luni, 16 noiembrie, pesedista a depus jurământul în fața unui magistrat delegat de Judecătoria Craiova, după a precizat chiar ea pe pagina sa de Facebook, după ce a fost acuzată public de către Petru Becheru, președintele Asociației de Proprietari a blocului Romarta, de lângă Primăria Craiova, că ar fi primit ilegal din partea secretarei instituției eșarfa de primar, care este însemnul funcției, înainte de depunerea jurământului.  

Becheru ne-a declarat că va merge să depună plângere penală pentru „uzurpare de calități oficial, folosirea ilegală a însemnelor statului român și abuz în serviciu”.  

Delir penal în Primăria Craiova - Abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale pentru preamărirea Olguțaței. Cu toate că faraoanca nu a depus jurământul primar în fața Consiliului așa cum spune foarte clar legea, secretara Primăriei Craiova, numita Miulescu, i-a înmânat infractoarei Olguța, prin abuz în serviciu, însemnul demnității de primar - eșarfa tricoloră. Acceptând eșarfa, faraoanca a uzurpat funcția de Primar. Uite așa, Olguța et comp. și-au mai tras un dosar penal”, a scris Petru Becheru și pe pagina sa de Facebook.  

Astăzi am depus jurământul de primar în fața magistratului delegat de la Judecătoria Craiova. Mulțumesc cetățenilor Craiovei pentru onoarea de a mă alege pentru a treia oară in această funcție, iar începând de azi vor vorbi doar faptele! Am convocat deja prima ședință cu directorii de direcții și am invitat reprezentanții grupurilor politice din Consiliul Local la o discuție despre viitoarea ședință de consiliu. Să avem succes!”, scrie și Olguța Vasilescu pe Facebookul său.  

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Olguța Vasilescu, umilită prin instanțe de un informatician. Cum a ajuns „nașa lui Dragnea” singurul primar care încă nu a depus jurământul. Reclamantul ne-a relatat detaliile procesului în care a apărut și avocata VICOL, viitoare deputată PSD, solicitând instanței să nu-l mai lase să bea apă pe motiv că afectează „solemnitatea ședinței”

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.