Cristian Hrițuc, despre campania murdară a lui Dodon: „Consultanții ruși au mizat pe forță, pe o frică ce să determine rezultatul dorit”


Cristian Hrițuc, despre campania murdară a lui Dodon: „Consultanții ruși au mizat pe forță, pe o frică ce să determine rezultatul dorit”

Analistul și consultantul politic Cristian Hrițuc face o evaluare a ultimelor zile de campanie electorală, de dinaintea turului doi al alegerilor prezidențiale.

„S-a terminat campania prezidențială din Republica Moldova. Maia Sandu va câștiga cu un avantaj confortabil. Ultima parte a campanie a fost extrem de murdară. Dodon a făcut toate greșelile posibile.  A făcut tot ce nu se face. S-a acționat din disperare. S-au reluat toate atacurile de acum patru ani, s-au aruncat în joc toate acuzațiile posibile, care însă sunt prea puțin credibile.  

Probabil, strategia consultanților ruși a fost să mobilizeze întreg electoratul PSRM.  Au folosit aceeași tactică pe care o folosește și Sputink, crearea unei realități paralele.  S-a încercat să se creeze prin multitudinea de acuzații o presiune pe electoratul moldovean, o frică ce să determine obținerea rezultatului dorit.  

Consultanții ruși au mizat <<pe forță>>, așa cum se acționează în Federația Rusă, fără să mai țină cont de schimbările care s-au produs în electoratul moldovean și de faptul că nici acest electorat nu mai este cel de acum 15 ani, că s-a maturizat, că are acces acum la rețele sociale, că poate vedea și alte canale de știri, că Diaspora a luat contact și cu Vestul și poate vedea și alt stil de viață.

Toată campania făcută în ultimele două săptâmani a avut efectul advers, populația este enervată. Votul negativ la adresa lui Dodon se simte în aer.

Maia Sandu a avut un discurs  bun prin care s-a adresat electoratelor candidaților din turul întâi, care au format acum un front anti- Dodon. Le-a cerut susținerea.

Sandu poate câștiga președinția cu un avantaj consistent, lucru ce va fi extrem de benefic, pentru că va putea anula din start încercările lui Dodon de a crea agitație după alegeri, prin folosirea <<protestelor>> de stradă”, a scris Cristian Hrițuc pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.