Arsene, intervenție abjectă la TV după tragedia de la Piatra Neamț. Baronul nici măcar nu-și mai amintea profesia managerului pe care l-a numit în fruntea spitalului


Arsene, intervenție abjectă la TV după tragedia de la Piatra Neamț. Baronul nici măcar nu-și mai amintea profesia managerului pe care l-a numit în fruntea spitalului

Zece pacienți au decedat și șapte persoane, inclusiv un medic, sunt în stare gravă în urma incendiului din această seară de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Flăcările au izbucnit într-un salon ATI de la etajul al doilea, iar ulterior s-au extins într-un alt salon ATI alăturat. 

CITIȚI ȘI: Tragedia de la Piatra Neamț. Cum și-au bătut joc politicienii de Spitalul Județean unde au ars de vii pacienți cu COVID-19 și un medic. OPT MANAGERI în ZECE LUNI! Ultimul este un traseist care abia a intrat în PSD

Până vor apărea elemente din ancheta autorităților, subliniem, în primă instanță, că managerul spitalului este, de la sfârșitul lunii octombrie, un personaj politic controversat, Lucian Micu, fost primar liberal al oraşului Roman, declarat incompatibil de ANI. După ce i-a abandonat pe liberali și a plecat la PSD, Micu a fost instalat în funcție de Ionel Arsene, baronul pesedist care conduce Consiliul Județean Neamț. 

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, în emisiunea Subiectiv, Arsene a fost chestionat în legătură cu numirea lui Lucian Micu în funcția de manager al Spitalului Județean Neamț. Invitații au rămas uluiți în momentul în care Arsene nici măcar nu era sigur de profesia celui pe care l-a numit manager al respectivei unități medicale. Cu greu, Arsene și-a amintit că Micu este jurist, ceea ce a determinat-o pe doctorul Monica Pop să-l întrebe pe acesta cum de poate numi ca manager de spital o persoană care nu are legătură cu sistemul medical. Cu multă obrăznicie, Arsene a început să ridice tonul în dialogul cu doctorul Monica Pop, situație care l-a scos din sărite pe moderator. 

Vedeți video:



De menționat este că pe lângă faptul că profesia lui Micu nu are tangențe directe cu sistemul medical, acesta a fost numit manager al Spitalului Județean Neamț, deși locuiește în altă localitate. 

Moderator: Domnul Micu înțeleg că e din altă localitate. Pe ce criterii a fost numit? Dvs. l-ați numit.  

Jurnalist: Și ce profesie are?  

Ionel Arsene: Domnul Micu are o experiență managerială și în administrație foarte…

Monica Pop: E medic sau ce e?  

Ionel Arsene: Nu, nu nu. Cred că este jurist.  

Monica Pop: Cum adică credeți?  

Jurnalist: Credeți? Nu știți?  

Ionel Arsene: Este jurist.  

Monica Pop: Cum e posibil să numiți juriști la direcția unui spital?  

Jurnalist: Un jurist din alt oraș.  

Ionel Arsene: Managerul unui spital nu trebuie să fie neapărat medic.  

Monica Pop: Stați puțin că nu ne luăm după lege, ci după ce e mai bine pentru oameni. Vorbesc în calitate de director de spital.  

Ionel Arsene: Eu cred că ar trebui să vedem cauza acestei tragedii. E cel mai important.

Moderator: Domnul Micu l-ați numit după ce a trecut de la PNL la PSD?  

Ionel Arsene: Nu acesta a fost motivul pentru care l-am numit, ci că aveam nevoie de un manager, pentru că doctorul Verzea și-a dat demisia pentru că era nevoie de el în câmpul medical. Dar haideți să vedem ce s-a întâmplat acolo și care e cauza, nu de ce a fost numit domnul Micu manager.  

Monica Pop: Domnule președinte (de Consiliu Județean)

Ionel Arsene: Vreți să mă lăsați să explic eu?!  

Moderator: Dar nu fiți nervos! Cu toată stima, s-ar putea să las la o parte cei 30 de ani de jurnalism și să vă întreb așa. Dvs. ridicați tonul în timp ce poate rudele celor decedați ar trebui să ridice tonul?! Să nu îndrăzniți să ridicați tonul în seara asta!  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.