Mafia din sistemul sanitar. Vlad Voiculescu: „Spitalul Colentina a încheiat contract de opt milioane de lei cu o firmă cu un singur angajat”. Managerul de la Colentina este primul pe lista PSD Argeș


Mafia din sistemul sanitar. Vlad Voiculescu: „Spitalul Colentina a încheiat contract de opt milioane de lei cu o firmă cu un singur angajat”. Managerul de la Colentina este primul pe lista PSD Argeș

Consilierul municipal Vlad Voiculescu, preşedinte al PLUS Bucureşti, a declarat, marţi, că Spitalul Colentina a încheiat o serie de contracte, fără licitaţie, dintre care unul în valoare de 8 milioane de lei cu o firmă din Târgovişte care avea un singur angajat, scrie agerpres.ro

"Spitalul Colentina are un manager cunoscut, care este primul pe lista PSD Argeş. A fost vizitat ieri de către premierul României, domnul Ludovic Orban. Înţeleg că a găsit lucrurile în ordine în spital. (...) Avem trei contracte: unul de 749.500 lei, un al doilea contract de 613.000 de lei şi un al treilea contract de 8 milioane de lei. Toate cele trei contracte au fost semnate fără licitaţie, fără publicare, prin negociere directă. Cu alte cuvinte, nimeni nu a ştiut de ele. (...) Cel mai mare dintre ele, cel de 8 milioane, (...) a fost atribuit unei companii numite simbolic Eco Green Light, o companie din Târgovişte - nu cred că există vreo legătură cu actualul manager de la ASSMB", a precizat Voiculescu, într-o conferinţă de presă.

Fostul ministru al Sănătăţii a susţinut că această firmă şi-a început activitatea în 2016, cu o cifră de afaceri de 780.000 de lei.

"Cifra de afaceri urcă uşor, pe timpul mandatului doamnei Firea, dar poate nu are nicio legătură, până la 2,5 milioane, în anul 2019. A avut un maximum de trei angajaţi. În anul 2019, când a făcut o cifră de afaceri cu 2,5 milioane, a făcut asta cu un singur angajat. Este extraordinar! Cred că fiecare dintre noi şi-ar dori să aibă o astfel de companie. În 2020, această companie primeşte un singur contract de 8 milioane de lei, de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, prin Spitalul Colentina. La Spitalul Colentina, dintr-o dată, această companie care nu poate să demonstreze nimic şi care nu poate să arate trei CV-uri, pentru că are un singur angajat, primeşte un contract de 8 milioane de lei", a afirmat Voiculescu.

Managerul de la Colentina, declarat spital Covid de premierul Ludovic Orban, este medicul orelist Remus Mihalcea, intrat recent în PSD, după ce și medicii Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel au fost loviți de pesedism și plasați pe locuri eligibile la Camera Deputaților, respectiv la Senat, pe listele pentru parlamentare de către partidul condus de Marcel Ciolacu. Mihalcea a fost subiectul unor dezvăluiri ale ziarului Libertatea, care arăta că unitatea sanitară condusă de acesta a primit la începutul lunii mai un aparat PCR, însă conducerea a preferat să păstreze echipamentul donat în cutie și să trimită testele Covid unui laborator privat.

Vlad Voiculescu a adus o serie de critici şi managerului Spitalului Filantropia, Ştefan Sâmpălean, despre care a spus că "şi-a redescoperit vechi simpatii liberale".

"Domnul Sâmpălean a fost adus de către Gabriela Firea la Bucureşti, a fost instalat ca manager la un spital de tradiţie din Bucureşti, la Filantropia. Domnul Sâmpălean, dintr-o dată, şi-a redescoperit vechi simpatii liberale. Ba a descoperit că are şi carnet de partid. A descoperit asta un pic după alegeri şi a descoperit asta sperând că o să se organizeze, cumva, să mai rămână, sperând că, după ce a schimbat de vreo două ori tabla de pe spital şi după ce a terorizat personalul de acolo şi după ce a distrus o echipă performantă, acum va putea să se rearanjeze, punându-şi, de exemplu, pe contul de Facebook, o fotografie cu dânsul la pupitru, cu sigla PNL. Lucrul acesta nu o să se întâmple. Politizarea trebuie să înceteze în spitalele din Bucureşti şi din toată ţara", a precizat Vlad Voiculescu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.