Dublul standard al Twitter: mesajul Ayatollahului Ali Khamenei care neagă Holocaustul rulează fără opreliști, în timp ce postarea republicanei Nikki Haley despre posibila fraudare a alegerilor din SUA e marcată drept o dezinformare


Dublul standard al Twitter: mesajul Ayatollahului Ali Khamenei care neagă Holocaustul rulează fără opreliști, în timp ce postarea republicanei Nikki Haley despre posibila fraudare a alegerilor din SUA e marcată drept o dezinformare

Fosta ambasadoare a SUA la Naţiunile Unite, Nikki Haley, a scris pe Twitter o postare, în data de 13 noiembrie, în care evidențiază dublul standard al politicii rețelei sociale menționate anterior. În timp ce Twitter a avertizat că o postare a republicanei Haley despre posibila fraudă de la alegerile prezidențiale din SUA are o veridicitate discutabilă, mesajul liderului suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, în care este pusă la îndoială existența Holocaustului rulează din data de 28 octombrie fără vreun avertisment sau vreo restricție, transmite publicația American Military News

CEO-ul Twitterului, Jack Dorsey, a fost întrebat chiar pe 28 octombrie de către senatorul republican Corey Gardiner dacă postarea Ayatollahului nu reprezintă de fapt o dezinformare. 

Răspunsul CEO-ului Twitter: "Este o informație înșelătoare, dar nu avem o politică contra acestei categorii. Avem o politică împotriva a următoarelor categorii de dezinformări: manipularea mass-media, sănătate publică, interferențe electorale și suprimarea alegătorilor. Nu avem o politică sau vreo sancțiune pentru orice alt tip de informație înșelătoare precum cea pe care ați menționat-o". 

De asemenea, Ayatollahul Iranului a mai avut o serie de postări în care lansa semnale prin care cerea atacarea Israelului sau chiar promova Jihadul. Nici acestea nu au fost sancționate în vreun fel de Twitter.

"Credem că este important ca oricine să audă mesajele liderilor de la nivel mondial. Vrem să fim siguri că respectăm dreptul lor de a comunica și de a publica ceea ce au nevoie", a zis Dorsey. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.