Cioloș, varianta USRPLUS de premier. Rareș Bogdan: "PNL e un fel de Germania la fotbal! Va da prim-ministrul!"


Cioloș, varianta USRPLUS de premier. Rareș Bogdan: "PNL e un fel de Germania la fotbal! Va da prim-ministrul!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat marți la B1 că există o nemulțumire în rândul liberalilor în legătură cu atitudinea aleșilor locali ai USR care nu au acceptat să jure și pe Biblie la începutul mandatului, dar și privitoare la atacurile useriștilor la adresa primarului Vergil Chițac, respectiv președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe. 

Referindu-se la faptul că secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a precizat recent că dacă ar fi să aleagă între a guverna cu PMP sau cu USR, i-ar alege pe cei de la PMP, Rareș Bogdan a spus: "Robert Sighiartău este unul dintre oamenii de bază și oamenii foarte raționali din cadrul PNL, care a fost întotdeauna deschis unei alianțe cu USR, dar este deranjat foarte mult, ca și mine, și alții, de două chestiuni. Una ține de devenirea noastră, ca popor, trebuie să-și asume extrem de clar dacă sunt creștini sau anti-creștini. Chestiunile legate de non-jurământul pe Biblie în București, Târgu Mureș și alte câteva locuri pe mine, pe Robert și pe latura creștină din PNL ne-a deranjat foarte mult. Cu toate astea, am considerat că e doar un teribilism al vârstei și nu o chestiune serioasă, pentru că dacă e o asumare acest anti-creștinism, atunci ar trebui să ne evaluăm serios posibilitatea de a sta la masă".

De altfel, Rareș Bogdan a subliniat că USRPLUS și PMP sunt principalii parteneri ai PNL în vederea conturării unei guvernări după 6 decembrie: "După ce noi întindem mâna, întoarcem obrazul, ne pregătim să punem scaunele la masă... Noi suntem pregătiți să fim extrem de deschiși pentru o alianță care să modernizeze România. Vrem să schimbăm cu adevărat țara asta. Cred că cu ei putem. Sunt principalii noștri parteneri. Dar faptul că domnul Coliban..., Ion Stelian-Cristian continuă atacurile la adresa primarului nostru, amiralul Chițac și a președintelui Consiliului Județean, faptul că doamna Chichirău a dus o campanie extrem de dură împotriva colegului nostru, Alexe, toate chestiunile de genul acesta au creat o oarecare stare de nervozitate, dar asta nu înseamnă că PNL nu vede ca o primă opțiune USR-PLUS și PMP. Acesta sunt opțiunile noastre".

Privind dorința USRPLUS ca Dacian Cioloș să fie premierul României după 6 decembrie, Rareș Bogdan a transmis că PNL va da premierul, întrucât va fi principala forță politică în urma alegerilor, fiind un fel de Germania la fotbal. În acest sens, liberalul a preconizat că PNL va lua un scor la parlamentare în marja 32%-34%, iar USRPLUS cu puțin noroc peste 20%. 

"Cu toată simpatia și pentru Dacian, cu care mă consider prieten chiar, cred că este important ca fiecare să-și vadă potențialul, posibilitatea. Sigur că orice căpitan încearcă să își motiveze oștirea înainte de luptă, sau ca să revenim în actualitate orice antrenor de echipă de fotbal încearcă să își motiveze jucătorii. Cei de la Insulele Feroe sau de la Finlanda încearcă să le spună jucătorilor că pot să câștige în fața Braziliei sau Argentinei. PNL n-o fi Argentina sau Brazilia, dar e din punct de vedere al forței electorale un fel de Germania. Cu simpatie pentru Dacian, dânșii pot să treacă cu noroc peste 20%. Noi, cu mobilizarea colegilor din țară, putem să facem 32%, 33%, 34%. Depinde de prezența la vot, de evoluția pandemiei, de cum ne motivăm electoratul. E clar că USR poate face un scor foarte bun, dar nu poate fi principala forță politică sau din zona dreptei. Asta nu înseamnă că nu le doresc mult succes. PNL va da premierul. Președintele Klaus Iohannis a spus că prima opțiune a domniei sale este președintele PNL", a completat liberalul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.