A intrat coronavirusul în PSD. Vasile Dîncu a fost testat pozitiv și delirează pe Facebook. „Am rămas doar eu și COVIDUL”. Un deputat social-democrat de 49 de ani este în stare gravă


A intrat coronavirusul în PSD. Vasile Dîncu a fost testat pozitiv și delirează pe Facebook. „Am rămas doar eu și COVIDUL”. Un deputat social-democrat de 49 de ani este în stare gravă

Sociologul Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD și candidat la Senat pe listele PSD Cluj, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, intrând în izolare la domiciliu după ce a fost luat în evidențe la „Matei Balș”. Dîncu spune că este asimptomatic și că nu știe de unde s-a virusat.  

Am făcut un control de rutină acum două zile și am fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Înainte să plec în campanie am spus să ne facem un control și am fost depistat pozitiv, nu am avut vreun simptom, nici acum nu am. Nu mi-am pierdut mirosul sau gustul. Asta este. Mi-am făcut testul PCR de două ori, duminică și luni. Ieri am primit prima confirmare, apoi am mai făcut un test după amiază și a venit rezultatul astăzi. Acum este la modă, toată lumea are COVID-19, ar fi fost culmea să nu avem noi”, a declarat Vasile Dîncu pentru Europa Liberă.

Social-democratul susține că nu a lăsat „garda jos”, că și-a făcut teste de mai multe ori, dar că a vizitat în ultima perioadă peste 20 de județe și că s-a întâlnit cu mii de oameni. El s-a exprimat public în trecut, cerând amânarea alegerilor din cauza pandemiei de Covid-19.

Dîncu a fost criticat la începutul lunii septembrie de reprezentanții mass-media după ce a fost văzut că a ieșit după o vizită dintr-un spital din Fălticeni fără mască. S-a scuzat atunci motivând că i s-ar fi rupt elasticul.  

Într-o postare pe Facebook, publicată în noaptea de marți spre miercuri, Dîncu filosofează, făcând exces de emoticoane, despre COVID, democrație și temerile oamenilor care ar fi „renunțat ușor la diverse forme de libertate”:

„Am rămas doar eu și COVIDUL. Nu-l văd, nu-l simt, dar este aproape, deoarece zilnic ucide sute de oameni, în timp ce noi, nepăsători, ne pregătim de alegeri.  

🆘 Dacă te uiți la ochii obosiți ai medicilor sau la mâinile lor care nu mai seamănă a mâini, îti dai seama că societatea de astăzi și marii ei conducători nu prețuiesc nici omul și nici viața lui.  

🆘 Obsesiile politice sau dorințele nevrotice de a avea toată puterea, repede – cât mai repede cu putință, orbesc oameni care parcă erau normali până nu demult.  

🆘 Asemenea drame ar trebui să schimbe politica, politicienii ar putea lua exemplu de la subiecții din sondaje care spuneau la începutul pandemiei că s-au gândit la sensul vieții, că își schimbă ordinea de priorități. Am observat că oamenii au renunțat ușor la diverse forme de libertate sau chiar la unele iluzii legate de politicienii care le promit o viață normală, dar nu cred că vor renunța la una din concluziile acestor zile de criză: viața este mai importantă decât ideologiile sau decât sloganurile spuse la televizor sau pe alte canale. Și poate vor începe să aplice această concluzie și în raționamentul pentru vot.  De fapt, tot mai mulți oameni care nu au votat la alte alegeri sau cei amenințați de vârstă și comorbidități încep să se declare ca votanți siguri în 6 decembrie. Cred că nu sloganurile îi îndeamnă la asta, ci dorința de a mări șansa lor de supraviețuire.  

🆘 COVIDUL ne poate învăța multe lucruri despre răsuflarea rece a morții, dar mai ales despre importanța vieții. Oricât le-ați spune oamenilor că democrația este mai importantă decât viața, ei nu mai pot fi atât de naivi încât să creadă. COVIDUL poate să ne ucidă, dar ne şi poate elibera vii din cușca gândirii captive.  

În fine, nu știu de ce m-a apucat reflecția filosofică, tot COVIDUL o fi de vină? 🙃

În general, gândesc că la noi, ardelenii, inventatorii încetinitorului de particule, și virusul e mai molcom și poate fi momit cu pălincă și slană. Să fim cu toții sănătoși! 🤗

P.S. Mă simt bine, nu am probleme și respect și indicația „sistemului”: campanie exclusiv online. Online să fie, atunci!  

Am înțeles, Domnule Președinte, PeSeDe-ul este de vină pentru COVID!”

Dîncu nu este însă singurul pesedist care umblă în public fără să se protejeze serios, la Vaslui viețuind un adevărat adversar al măștii sanitare, baronul sărăciei Dumitru Buzatu, care își numea chiar propriii colegi „proști” pentru că erau speriați de pandemie. Un alt covidiot social-democrat este Daniel Ghiță, fost luptător de K1 și candidat PSD în județul Ilfov pentru un mandat de deputat.

(foto sus) Buzatu, la sfârșit de octombrie când a participat, într-un spațiu închis cu alte aproximativ zece persoane, la depunerea jurământului unui primar din județul pe care îl conduce

Sebastian Radu, deputat PSD de Buzău, 49 de ani, a fost confirmat săptămâna trecută cu coronavirus, iar în ultimele zile boala s-a agravat și a ajuns la spital, fiind ulterior transferat la București.  

Sebastian Radu are 49 de ani și se află la primul mandat, cu toate acestea nu se mai află pe listele PSD la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Face parte din Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților. Înainte de a fi ales parlamentar, el a fost viceprimar al municipiului Buzău.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.