Guvernarea PNL-USRPLUS-PMP, un eșec precum CDR? Rareș Bogdan: "Diferența e colosală!"


Guvernarea PNL-USRPLUS-PMP, un eșec precum CDR? Rareș Bogdan: "Diferența e colosală!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a fost întrebat marți, 17 noiembrie, în emisiunea "Bună, România!" de la B1TV, dacă o eventuală guvernare PNL-USRPLUS-PMP ar putea sfârși precum proiectul CDR din perioada 1996-2000. 

În acest context, liberalul a precizat că diferența este colosală din mai multe perspective, printre care numărul mai mic de formațiuni politice care vor participa după 6 decembrie la alcătuirea unui nou Guvern, fiind mai ușor de găsit consensul, dar și datorită faptului că România ar putea accesa 83 de miliarde de euro puse la dispoziție de UE, bani care nu erau disponibili pe perioada Executivului CDR. 

"În cadrul CDR au existat micile fricțiuni cu PD, condus de Traian Băsescu la acea vreme, au existat o mulțime de forțe politice, de la Alianța Civică, la Alianța Foștilor Deținuți Politici alături de PNȚCD, de Partidul Social Democrat Român al lui Sergiu Cunescu și de partidul lui Niculae Cerveni. Diferența e colosală. E o altă epocă, e o altă asumare, e un alt proiect. Avem un parteneriat asumat cu președintele Klaus Iohannis, avem banii europeni pe care nu-i aveau colegii noștri din CDR, noi avem la dispoziție 83 de miliarde de euro pe care dacă suntem destul de deștepți și înțelegem că avem o misiune istorică putem să-i aducem în România și să-i investim în proiecte. 

Noi am rezistat la guvernare și am reușit să facem lucruri extraordinare pe care poate că nu le-am prezentat foarte bine în această perioadă, dar am ținut țara pe linia de plutire într-o pandemie groaznică cu injecții serioase de bani în economie, plus că am încercat să reparăm multe dintre stricăciunile făcute de PSD. Noi guvernăm cu 21% în Parlament, iar la fiecare decizie colegii mei trebuie să stea de vorbă cu 7 forțe politice diferite ca să obținem majorități în Parlament. Dacă noi am rezistat 1 an de zile în formula asta, vă dați seama că atunci când vom avea peste 30% ne va fi mult mai ușor pentru că vom sta cu 2-3 forțe politice alături de noi. Eu mă bazez pe maturitatea acestor oameni și pe faptul că vor înțelege cu toții momentul astral al României. Noi putem să facem un adevărat Plan Marshall pentru România prin acești bani europeni sau putem să cădem cu fața în țărână și să ajungem să ne fie rușine când ne uităm în oglindă", a precizat eurodeputatul liberal. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.