Sărbători înlăcrimate pentru Olguța Vasilescu și tot neamul său pesedist. I-a închis DSV Dolj târgul de Crăciun la câteva minute de la inaugurare. Cel mai afectat e cumnatul sinecurist Sorin Manda: „Acum distrugeți și bucuria copiilor”


Sărbători înlăcrimate pentru Olguța Vasilescu și tot neamul său pesedist. I-a închis DSV Dolj târgul de Crăciun la câteva minute de la inaugurare. Cel mai afectat e cumnatul sinecurist Sorin Manda: „Acum distrugeți și bucuria copiilor”

Primarul PSD al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, „plânge” pe Facebook alături de cumnatul său Sorin Manda, după ce târgul de Crăciun pe care îl inauguraseră a fost închis de DSV Dolj, sâmbătă seară, imediat după deschidere pentru că funcționa ca pe vremea PSD, adică în ilegalitate. Potrivit publicației Gazeta de Sud, târgul Olguței nu avea autorizație de funcționare, iar comercianții care urmau să-și vândă produsele acolo au fost obligați să tragă obloanele până ce Primăria va intra în legalitate.

„Am venit din Olt. Am plătit, am închiriat o căsuță și azi, la deschiderea târgului am început să ne afișăm marfa pentru vânzare. Nu a trecut mult timp și au început să vină cei de la poliția economică, cei de la ITM și cei de la DSV Dolj. Aceștia din urmă ne-au spus să strângem marfa și să închidem pentru că primăria nu are aviz de funcționare. Noi suntem în regulă cu toate actele, problemele sunt de la primărie. Nu înțeleg ce vină avem noi, suntem prinși la mijloc. Am înțeles că tot târgul este închis. Noi plătim chirie și suntem puși într-o astfel de situație. Am înțeles de la cei de la primărie că au depus toate documentele, dar DSV nu le-a dat aviz”, a povestit un comerciant pentru Gazeta de Sud.  

Primarul Craiovei, Olguța Vailescu, a postat, pe pagina sa oficială de Facebook, doar câteva filmulețe cu târgul și „luminițele de sărbători” din Piața Mihai Viteazul, fără să ofere o explicație clară comercianților pe care însă îi compătimește spunând că îngheață acum cu marfă cu tot ca și producătorii din piețe din vina PNL.  

Ea distribuie însă o postare patetică a cumnatului Sorin Manda, cel care vreme de 11 luni a condus RAT Craiova (compania/regia de transport public din Craiova), numit în această funcție „în regim de urgență” de apropiații cuplului Olguța Vasilescu-Claudiu Manda din Consiliul Local al Craiovei, oraș considerat de ani de zile fief al celor doi pesediști aleși de infractorul Liviu Dragnea să-l nășească la nunta cu domnișoara Irina. Manda cel mic și-a înaintat demisia din fruntea RAT pentru a nu provoca un conflict de intere cu cumnata Olguța. El a mai ocupat anteior și funcția de city-manager al Craiovei.

 

Sorin Manda (foto sus): „Nu v-ați mai săturat să vă bateți joc de români?

Acum distrugeți și bucuria copiilor! Ce v-ați gândit voi, ca după toată această perioadă grea, când copiii noștri au fost nevoiți să se izoleze, să rupă orice legătura cu prietenii, cu școala, să le stricați și bucuria, mica bucurie, a aprinderii luminițelor de sărbători în Craiova?  

Nu ați înțeles nici acum, în ceasul al 12-lea că nu e vorba de un TÂRG de Crăciun, că micuții nu mai au patinoar, ateliere, întâlniri cu Moșul, ci mica bucurie a aprinderii luminițelor și a achiziționării de la căsuțele superbe a unei acadele sau a unui cozonac?  

Au așteptat bieții copii, au numărat orele până la aprinderea luminilor ca în noaptea de Revelion și ce-ați făcut voi?!!!Le-ați distrus și această mică bucurie!!!  

#Grinch a fost trimis în Craiova să fure startul sărbătorilor! 👏Bravo, ați reușit! Și cum? Bătându-vă joc de câțiva comercianți veniți de la sute de kilometri distanță să vândă mici dulciuri sau suveniruri de #Crăciun!  

Cu două ore înainte de aprinderea luminițelor ați trimis controale la comercianți, ați pornit megafoanele să speriați bieții copii, să goniți oamenii!  

❗Ați trimis Poliția Economică să stârpiți ”evaziunea” de la bieții comercianți, apoi ați adus cu voi DSV.

⛔La ora 18.00, toate căsuțele erau închise!  

Sper că dormiți liniștiți! Să aveți sărbători frumoase! Că pe micuți ați reușit să îi speriați!  

ℹ#Sărbătorile au început în #Craiova, în ciuda a tot ceea ce v-ați propus, iar oamenii chiar au înțeles că trebuie să respecte regulile de distanțare fizica!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.