VIDEO. Avocata Șoșoacă a zbierat la intrarea în „Peștera Sfântului Andrei”: „Nu există epidemie. E totul o mascaradă!”. Efectele incitărilor avocatei AUR și ÎPS Teodosie: pe drumuri în plină iarnă și pandemie, riscându-și viața, sute de ortodocși s-au certat cu forțele de ordine


VIDEO. Avocata Șoșoacă a zbierat la intrarea în „Peștera Sfântului Andrei”: „Nu există epidemie. E totul o mascaradă!”. Efectele incitărilor avocatei AUR și ÎPS Teodosie: pe drumuri în plină iarnă și pandemie, riscându-și viața, sute de ortodocși s-au certat cu forțele de ordine

Răzmerița pusă la cale de ÎPS Teodosie, cu concursul avocatei conspiraționiștilor Diana Șoșoacă, candidată la Senat din partea AUR, formațiune politică de orientare pro-rusă, a pus pe drumuri sute de credincioși din diverse zone ale țării. În drumul lor ilegal către Mănăstirea „Peștera Sfântului Andrei” din județul Constanța, au lansat în online mesaje, postări și filmulețe alarmiste, anunțând că sunt hărțuiți și intimidați de forțele de ordine și că le ar fi încălcate drepturile religioase.  

Pure manipulări și lamentări jenante pentru că în realitate a fost vorba doar despre verificări ale identității în condițiile în care toți cei din afara localității Ion Corvin din Constanța, unde se află lăcașul de cult închinat Apostolului Andrei, sunt în situația de nerespectare a restricțiilor în vigoare și de nesocotire a deciziei instanței care a stabilit, săptămâna trecută, că doar localnicii pot merge în pelerinaj în zilele de 29 și 30 noiembrie.  

CITEȘTE ȘI:

Avocata Șoșoacă și ÎPS Teodosie îndeamnă la haos și nesupunere față de lege. „Trageți clopotele a primejdie!”/„Poporul și Biserica au învins! Se merge la Pelerinajul de Sfântul Andrei”

„Poliția Română ne abuzează, ne oprește din cinci în cinci minute pentru ca nu cumva să ajungem să ne închinăm. S-au oprit infractorii, peste Alexandra Măceșanu nu au putut să intre, au lăsat-o să fie violată și ucisă, dar noi, creștinii care mergem să ne închinăm, să ne rugăm suntem opriți să pierdem vremea”, spune un bărbat care transmite revoltat, din ninsoare, pe pagina de Facebook „Fratia Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruinta” (VIDEO AICI).  

Potrivit presei locale, în apropierea comunei constănțene Ion Corvin, forțele de ordine au organizat filtre pe drumul care duce spre mănăstirea Peștera Sfântului Andrei.  

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti asigură măsurile de ordine publică la ceremonialul religios. Sunt prezente echipe de dialog, patrule pedestre şi auto, cordoane de ordine publică şi alte dispozitive adaptate situaţiei din teren, scrie adevarul.ro.  

Sute de oameni au pornit însă, încă din noaptea de duminică spre luni, spre Mănăstirea „Peșterea Sfântului Andrei”, răspunzând astfel apelurilor insistente lansate în online de către ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, și avocata care l-a reprezentat fără succes în instanța, Diana Șoșoacă.  

ÎPS Teodosie a sosit încă de duminică dimineață la „peșteră”, fiind și el legitimat de forțele de ordine. Avocata Șoșoacă a ajuns, luni dimineață, urlând cât o țineau corzile vocale că „și dacă ne-ar fi oprit, mergeam pe câmp la Sfântul Andrei”. Cât despre pandemie, ea a urlat către un jurnalist: „Nu există așa ceva. Duceți-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat niciodată epidemie pe teritoriul României. Pentru că avem scrisoare în care ni s-a spus că nu sunt îndeplinite condițiile de decretare a epidemiei pe teritoriul României. E totul o mascaradă.”

VIDEO cu avocata Șoșoacă AICI

CITEȘTE ȘI: Imagini de la „Peștera Sfântului Andrei”. Credincioșii au stat distanțați și cu mască la slujba ținută de ÎPS Teodosie pe o scenă

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.