VIDEO Legea în România nu e pentru toți, nici pentru AUR. Jandarmeria îl protejează pe George Simion, cel care a organizat un marș fără "botniță" de Ziua Națională, la Alba Iulia


VIDEO Legea în România nu e pentru toți, nici pentru AUR. Jandarmeria îl protejează pe George Simion, cel care a organizat un marș fără "botniță" de Ziua Națională, la Alba Iulia

Peste 100 de AUR-iști au sfidat pe 1 Decembrie, cu nonșalanță, normele epidemiologice, organizând o manifestație la Alba Iulia, oraș aflat în carantină, strigând lozinci patriotice, respectiv electorale.  

În fruntea AUR-iștilor s-a aflat diversionistul George Simion, care a afirmat într-un live pe Facebook că nimeni nu poate să-l împiedice să se afle la Alba Iulie de 1 Decembrie. Participanții la marș au făcut o oprire la Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan, apoi la Poarta a III-a a Cetății, unde Nicolae Voiculeț a susținut un mini-recital.

Ceea ce trebuie scos în relief este reprezentat de faptul că Jandarmeria Română nu a avut nicio problemă cu faptul că George Simion, organizatorul manifestației, nu purta mască sanitară, în condițiile în care este obligatorie pentru a limita răspândirea COVID-19, fiind un alt episod care reflectă că legea se aplică preferențial în țara noastră, nefiind valabilă pentru toți. Astfel, în timp ce mulți dintre români au suportat rigorile legii din primul moment în care au fost surprinși de forțele de ordine fără mască sanitară, George Simion a fost lăsat de jandarmi să defileze, alături de alți anti-botnițari, într-un oraș aflat, de altfel, în carantină. Conform ziare.com, unii participanți au început să strige că s-au săturat de mască. 

Urmăriți de la început următorul video: 


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.