Comisia Europeană, veste bună chiar de Ziua Națională: "România primește astăzi 3 miliarde de euro prin SURE!"


Comisia Europeană, veste bună chiar de Ziua Națională: "România primește astăzi 3 miliarde de euro prin SURE!"

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis marți, de Ziua Națională a României, că țării noastre i-a fost alocată o sumă de 3 miliarde de euro ca sprijin pentru firme și angajați, dar și pentru lucrătorii independenți, informează Calea Europeană

"România primește astăzi 3 miliarde de euro prin SURE, instrumentul UE ce protejează lucrătorii și firmele europene în timpul pandemiei. Încă un miliard de euro, disponibil în curând. Vor finanța scheme de ocupare, sprijin pentru lucrători și firme în aceste vremuri dificile. Europa vă este alături!", a scris președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, pe Twitter. 

Comisia Europeană a anunțat marți alocarea a 3 miliarde de euro către România în cadrul celei de a treia tranșe a sprijinului financiar acordat statelor membre prin intermediul Instrumentului SURE de 100 de miliarde de euro. Anunțul executivului european coincide cu Ziua Națională a României și reprezintă o primă tranșă pentru țara noastră din acest instrument, așa cum a precizat săptămâna trecută și ministrul Finanțelor de la București.

În total, Comisia Europeană a alocat marți suma de 8,5 miliarde de euro către cinci țări membre ale Uniunii Europene prin intermediul Instrumentului SURE de 100 de miliarde de euro și din care România va primi în total 4,1 miliarde de euro, o tranșă ulterioară de 1,1 miliarde euro fiind programată pentru perioada următoare.

"Acest sprijin, sub formă de împrumuturi acordate în condiții favorabile, va ajuta aceste state membre să abordeze creșterea bruscă a cheltuielilor publice pentru păstrarea ocupării forței de muncă. În mod specific, acestea vor contribui la acoperirea costurilor legate direct de finanțarea schemelor naționale de muncă pe termen scurt și a altor măsuri similare pe care le-au pus în aplicare ca răspuns la pandemia de coronavirus, inclusiv pentru lucrătorii independenți", a transmis Comisia Europeană. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.