VIDEO Maia Sandu cheamă oamenii la un protest MASIV, mâine, la Parlament! ”Gruparea Dodon-Șor vrea să ia SIS din subordinea președintelui”


VIDEO Maia Sandu cheamă oamenii la un protest MASIV, mâine, la Parlament! ”Gruparea Dodon-Șor vrea să ia SIS din subordinea președintelui”

Președintele ales, Maia Sandu, îndeamnă oamenii să iasă mâine la protest, în legătură cu proiectul de lege privind scoaterea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din subordinea șefului statului, proiect introdus pe agenda de joi a Parlamentului de către deputații socialiști.

„Regimul Dodon încearcă să ne fure rezultatele votului. Încearcă să ia abuziv controlul asupra Serviciului de Informații și Securitate. Proiectul PSRM-Șor, prin care SIS este scos din subordinea președintelui, este un abuz pus la cale de persoana care a pierdut încrederea poporului. Această persoană vrea să controleze în continuare schemele de corupție și instituțiile statului. Este o tentativă de uzurpare a puterii în stat. Este clar că acest abuz nu este ultimul din partea socialiștilor și deputaților lui Șor. Ei aruncă la gunoi voința a peste 1,6 milioane de oameni, care au votat ca președintele să lupte cu corupția. Vor să blocheze exercitarea mandatului prin reducerea atribuțiilor președintelui”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unui briefing.


În legătură cu acest proiect controversat, introdus pe ultima sută de metri pe agenda de mâine a Parlamentului, președintele ales a îndemnat oamenii să iasă mâine la protest, la ora 10:00, în fața clădirii Legislativului.

Vom contesta abuzul la Curtea Constituțională și vom cere sprijinul poporului pentru a apăra democrația. Am discutat cu liderii unor formațiuni politice și am stabilit că trebuie să apărăm împreună poporul și democrația. De mâine începem lupta cu cei care vor să controleze instituțiile statului. Îi vom face să înțeleagă, țara nu e a lor. Nu e nici a mea, e a cetățenilor. Vă îndemn să ieșim mâine, la ora 10:00, în fața Parlamentului, cu măști și păstrând distanța, ca să oprim gruparea Dodon-Șor să uzupreze puterea și să declanșăm cât mai devreme alegeri anticipate”, a mai declarat Maia Sandu, potrivit Jurnal.md.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.