Robert Turcescu: "Din punctul meu de vedere USRPLUS nu e partid"


Robert Turcescu: "Din punctul meu de vedere USRPLUS nu e partid"

Deputatul PMP Robert Turcescu a declarat miercuri seară, în emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea PLUS, că în opinia lui USRPLUS nu e partid, întrucât a fugit de guvernare în plină criză. 

"Din punctul meu de vedere USRPLUS nu e partid. Un partid trebuie să se valideze trecând la un moment dat prin ceea ce înseamnă asumare a responsabilităților pe care le implică la un moment dat această idee de partid. Or, noi un am avut un exemplu clar acum câteva luni când USRPLUS putea să-și asume intrarea la guvernare. La acel moment s-a dat deoparte. Bun, veți spune că "este un episod de dată foarte recentă, USR este totuși un partid care a intrat în Parlament și a fost validat electoral". Da, însă e nevoie de mai mult decât o validare electorală. De ce? Pentru că din momentul în care te așezi la butoanele puterii ca să conduci, atunci dai măsura capacității tale de a te comporta ca un om politic. E o perioadă de criză sanitară și economic, cea pe care o traversăm acum, în care putem face foarte ușor distincția între cei care vor realmente să fie oameni politici și cei care vor doar să câștige un soi de simpatie populară. Vreau să spun prin asta că e nevoie de măsuri dure, care se pot lua chiar într-o perioadă de campanie electorală. E nevoie de oameni care să rostească adevăruri incomode. E nevoie să le spui românilor, chiar aștepți voturi pe 6 decembrie, că uneori unele acțiuni sunt greșite. Trebuie să le spui că nu poți mări de exemplu pensiile cu 40%. Asta înseamnă că trebuie să îți asumi. E foarte ușor însă să stai pe margine, să faci cartoane pe Facebook", a zis Turcescu. 

De asemenea, Turcescu a precizat că se teme că după alegerile parlamentare din 6 decembrie USRPLUS va declanșa o serie de tensiuni în cadrul negocierilor pentru formarea viitorului Guvern. 

"Mă tem și eu că după 6 decembrie acest partid se va manifesta chiar dacă va fi la guvernare, atenție, așa cum s-a manifestat în urmă cu câteva luni când a refuzat să fie practic parte din actul guvernării. Va fi acolo, dar nu va fi să guverneze, ci doar să ochească, să țintească ceva capital electoral. Spun asta pentru că ieri, întâlnindu-mă tot cu un domn de la USRPLUS în platou, m-a avertizat că ei se vor așeza în primul rând ca să negocieze atunci când va veni vorba de intrarea la guvernare și în niciun caz să pornească rapid actul guvernării. Vor fi cel puțin 2 săptămâni de negociere intensă, spunea ieri domnul de la USRPLUS. Vă dați seama că din 7 decembrie o așezare la masă cu USRPLUS va genera deja o tensiune complicată", a conchis Turcescu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.