Gașca Savonea, zguduită din temelii. Ana Birchall transmite ce așteptări are de la noua conducere a CSM


Gașca Savonea, zguduită din temelii. Ana Birchall transmite ce așteptări are de la noua conducere a CSM

Magistratul Bogdan Mateescu, supranumit de unele publicații judecătorul #rezist, pentru poziționarea sa publică pro independența justiției în „era PSDragnea”, a fost votat joi în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Procurorul Florin Deac a fost votat vicepreședinte. Cei doi vor conduce CSM pentru un an.

CITIȚI ȘI: Înfrângere umilitoare pentru gașca Lia Savonea-PSD! Judecătorul Bogdan Mateescu a câștigat șefia CSM

În acest context, fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a precizat pe Facebook ce așteptări are de la noua conducere a CSM, subliniind că instituția cu pricina, pe perioada ultimilor ani, a fost marcată de amprenta toxică pusă de gașca Liei Savonea. 

CITIȚI ȘI: Culisele spargerii monopolului grupării Savonea asupra CSM. O cunoscută jurnalistă dezvăluie informații în premieră

"Astăzi au fost alegeri pentru noua conducere a CSM. Îmi exprim speranța ca noua conducere aleasă astăzi, președinte domnul judecător Bogdan Mateescu, vicepreședinte domnul procuror Florin Deac, împreună cu toți membrii CSM  care au susținut (inclusiv în momente critice) și continuă să susțină statul de drept, lupta anticorupție, desființarea SIIJ de exemplu, să readucă o atmosferă de normalitate, astfel încât CSM să iasă din nota și amprenta toxică din ultimii ani marca Savonea și compania și să se ridice la nivelul așteptărilor societății, ale românilor cinstiți și de bună credință, respectându-și rolul și prerogativele date de Constituție și anume de garant al independenței Justiției, cu atribuții în ceea privește apărarea magistraților, cariera acestora, răspunderea disciplinară, precum și cu privire la organizarea și funcționarea instanțelor și parchetelor. Așa cum am mai spus, îmi exprim speranța și îi invit pe toți membrii CSM să își desfășoare activitatea în limitele misiunii esențiale pe care acest for o are în arhitectura constituțională a României", a scris Ana Birchall pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.