”OUG 13” de Basarabia! ASALTUL rusofilului Dodon și al majorității sale toxice pentru gloria Rusiei și a infractorilor politici. Iresponsabilitatea binomului Dodon-Șor


”OUG 13” de Basarabia! ASALTUL rusofilului Dodon și al majorității sale toxice pentru gloria Rusiei și a infractorilor politici. Iresponsabilitatea binomului Dodon-Șor

Deputatul liberal Matei Dobrovie avertizează, pe Facebook, că binomul toxic Dodon-Șor și majoritatea lui parlamentară au lansat o ofensivă așa-zisă legislativă de o agresivitate ieșită din comun, atacul fiind comparabil cu episodul ”OUG 13”, când sute de mii de români s-au revărsat în stradă pentru a protesta împotriva regimului Dragnea. Lucrurile sunt însă mult mai complicate dincolo de Prut, explică Dobrovie, întrucât în spatele acestei campanii imunde se afla Rusia și năimiții ei din Basarabia. 

Podul.ro vă prezintă semnalul de alarmă al deputatului Matei Dobrovie:   

”Din păcate am avut dreptate. Igor Dodon se răzbună pe cetățeni și încercă să dovedească Moscovei ca poate fi folosit în continuare ca instrument de influență și presiune în R. Moldova.

Noua majoritate netransparentă și informală PSRM-Șor-Pentru Moldova a început asaltul în parlament pentru a diviza societatea din Republica Moldova, pentru a continua jaful în instituțiile publice și a goli de atribuții funcția de președinte al statului. Pe ordinea de zi de ieri au fost puse proiecte periculoase care vizează modificarea statutului Găgăuziei în cadrul Republicii Moldova, recunoașterea limbii ruse ca ‹limbă de comunicare verbală și scrisă› în relațiile cu instituțiile publice, precum și lipsirea președintelui de atribuția cu privire la coordonarea activității Serviciului de Informații și Securitate. De asemenea, mai sunt și prevederi controversate în domeniul politicilor fiscal-bugetare, securității spațiului informațional. O parte a acestora au fost puse pe agenda dezbaterilor parlamentare cu încălcarea flagrantă a procedurilor de legiferare.

Este o completă iresponsabilitate ca în plină pandemie în loc să te ocupi de sănătatea publică să iei deliberat măsuri care aruncă țara în haos total. Dar pentru Dodon-Șor și oamenii lor mai mult contează să-și mențină puterea, afacerile, banii și libertatea, să nu se facă reforme, să nu existe o justiție funcțională care să-i tragă la răspundere. Menținerea actualei stări de fapt toxice și împiedicarea alegerilor anticipate este miza lor existențială pentru care sunt dispuși să facă orice.

Am încredere că forțele pro-europene și anti-oligarhice, PAS și PPDA, împreună cu cetățenii care au ieșit în stradă să protesteze conștienți de pericol vor opri tăvălugul din Parlament așa cum și noi, românii, am oprit prin proteste în stradă și în Parlament toxica Ordonanță 13, care legaliza corupția. Deocamdată, opoziția a reușit, ieri, să blocheze tribuna parlamentului, așa cum am făcut și noi atunci”.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.