Antreprenorul Ștefan Voloșeniuc, mod inedit de a promova imaginea României peste hotare: buget de 1 milion de euro pentru echipa de fotbal a românilor din Anglia, FC România


Antreprenorul Ștefan Voloșeniuc, mod inedit de a promova imaginea României peste hotare: buget de 1 milion de euro pentru echipa de fotbal a românilor din Anglia, FC România

Milionarul Ștefan Voloșeniuc (37 de ani) anunță investiții majore la FC România, echipă aflată în prezent în Liga a 8-a engleză! În anii următori, FC România își propune să ajungă la peste un milion de euro buget și să urce ligă după ligă, cel puțin până în divizia a 5-a, scrie sport.ro.  

Patron al firmei de construcții Sf. Ștefan și investitor imobiliar de succes, Ștefan Voloșeniuc vrea să cumpere un stadion pentru FC România în nordul Londrei, acolo unde locuiesc cei mai mulți cetățeni români stabiliți în capitala Angliei.

El are și ambiții politice. E membru al Partidului Conservator din Anglia, aflat acum la putere, dar și candidat independent pentru un post de senator al Diasporei la alegerile parlamentare de duminică, din România.  

„Sunt plecat de foarte mult timp de acasă, de prin 2002. Am plecat cu 300 de euro împrumutați de la bunica. Am fost în Portugalia, apoi am muncit în Franța, iar, din 2007, sunt în Anglia. Am mai multe business-uri aici, am multe proiecte. Am crescut într-o familie săracă, mi-am dorit mereu să mă implic în societate, acesta a fost visul meu. Știu foarte bine ce înseamnă să fii un om fără sprijin, să nu fii reprezentat. Dacă pot să-i ajut pe alții, o fac! Vreau să ajut comunitatea românească, vreau că ziarele să scrie lucrurile bune pe care le fac românii", spune Voloșeniuc, pentru sport.ro.

Suporter stelist în copilărie, Voloșeniuc a decis, în vară, să susțină FC România. Investitorul spune că echipa „tricolorilor” din Londra are acum cel mai mare buget din serie și că, în scurt timp, își va schimba obiectivele și va lupta pentru promovare. Voloșeniuc merge pe mâna lui Ionuț Vintilă (foto), omul care a fondat, antrenat și finanțat FC România din anul înființării sale, 2006.

FC România joacă acum pe stadionul din Cheshunt, localitate aflată în afara Londrei. În curând, echipa s-ar putea muta într-o bază de lux! Se poartă negocieri pentru ca FC România să aibă o casă a ei, dar și un proiect prin care să se impună la nivel național în Anglia!

„Copiii sunt cea mai importantă resursă a noastră. Trebuie să dezvoltăm comunitatea, să ne pese de ei. Un succes al FC România ar fi un succes al tuturor românilor din țară și din străinătate. S-ar vorbi peste tot despre ceea ce am face aici. Reprezentarea prin sport e o rampă de lansare extraordinară. De aia vrem stadionul, de aia încercăm să luăm o bază unde să ne dezvoltăm și așa vom crește clubul, pasiunea și încrederea românilor în ceea ce facem", e convins Voloșeniuc.

„Vrem să facem și o școală, un loc unde să-i atragem pe copiii români, să-i ajutăm să țină legătură cu identitatea lor. Vrem să li se predea limba română, chiar și în sistem after school, în weekenduri, nu contează. Dar e important să nu ne pierdem identitatea. E un punct foarte important pentru generațiile viitoare, copiii sunt viitorul", adaugă antreprenorul.

Nu a plănuit să între în fotbal: „Nu m-am gândit să fac pasul spre fotbal înainte de 40 de ani, dar situația FC România era critică. Am văzut ce au făcut, cum s-a zbătut Ionuț Vintilă, am zis să-i ajut să meargă mai departe."

„FC România are cel mai mare buget din ligă", spune Voloșeniuc, apoi detaliază cum vede viitorul din punct de vedere economic la FC România: „Finanțarea mea e de aproape 200 000 de euro, mai avem discuții și cu alți parteneri. În 2 ani, cred că putem depăși 1 milion de euro. Dacă semnăm contractul cu baza sportivă, dacă ne facem academia, eu cred că bugetul va crește considerabil, ne vom dezvoltă sănătos. Vrem să ne facem un imn, un brand serios, să trecem printr-o campanie care să adune comunitatea în jurul nostru! Dacă vom reuși ce ne propunem, va vorbi toată lumea despre noi. Iar FC România este, de fapt, România!"

Voloșeniuc n-are timp să se mai uite la fotbalul din România, dar visează să revină acasă după ce-o va termina cu afacerile. Vrea să-și investească pasiunea și banii în Bucovina, zona din care a plecat în lume acum aproape 20 de ani: „Poate o să luăm și de acolo o echipă, cine știe?! Dar, până atunci, cred că putem merge în Liga a 5-a cu FC România! Ar fi fantastic să audă toată lumea de noi și de ceea ce fac bine românii în Anglia. Să sperăm că va fi un succes cu vaccinul și că fotbalul se va putea întoarce, e foarte greu să construiești ceva în condițiile actuale! Am acces la clienți care pot să vină alături de mine, vom crește totul la acest club!"

FC România a devenit cunoscută după ce televiziuni și ziare din toată lumea i-au prezentat povestea. FC România a ajuns în două rânduri, în 2014 și 2017, până în al doilea tur al calificărilor din Cupa Angliei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.