Europarlamentar PNL, apel electoral către basarabeni: "Contează cine va câștiga alegerile parlamentare din România! Ludovic Orban e cel mai bun premier pe care vi-l puteți dori!"


Europarlamentar PNL, apel electoral către basarabeni: "Contează cine va câștiga alegerile parlamentare din România! Ludovic Orban e cel mai bun premier pe care vi-l puteți dori!"

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a lansat un apel electoral către basarabenii cu cetățenie română și anume ca la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie să opteze pentru PNL. În acest sens, Siegfried Mureșan a reiterat sprijinul pe care premierul Ludovic Orban i l-a oferit și îl oferă Maiei Sandu, președintele ales al Republicii Moldova. 

"Ludovic Orban a adus în discuție subiectul Republicii Moldova și a cerut sprijin pentru Republica Moldova în discuțiile cu mulți prim-miniștri europeni cu care s-a întâlnit. Am văzut acest lucru cu ochii mei în multe astfel de întâlniri. Săptămâna trecută, prim-ministrul Ludovic Orban a vorbit cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Deși erau multe subiecte pe agendă, a fructificat din nou oportunitatea de a discuta despre Republica Moldova. Prim-ministrul României i-a transmis cancelarului Germaniei că România va rămâne aproape de Republica Moldova, dar este nevoie de o susținere puternică şi din partea celorlalte state europene ale Uniunii Europene pentru ca Republica Moldova să își poată continua drumul proeuropean", a subliniat eurodeputatul. 

Redăm comunicatul liberalului: 

"Dragi români basarabeni, duminică au loc alegeri parlamentare în România. Contează cine va câștiga, cine va fi prim-ministrul Guvernului României, căci un prim-ministru atașat de românii basarabeni va duce la apropierea Republicii Moldova de România și asta va însemna sprijin în continuarea parcursului european al Republicii Moldova.

Vreau sa știți următorul lucru: am văzut cu ochii mei în ultimii ani cum Ludovic Orban a făcut multe lucruri pentru Republica Moldova și a sprijinit-o mereu pe Maia Sandu în eforturile sale de a reforma Republica Moldova și de a reduce țara pe drumul integrării europene.  

Atât ca președinte al Partidului Național Liberal, cât și ca prim-ministru al României în ultimul an, a venit cu rezultate concrete și a oferit susținere totală pentru partenerii noștri politici din Republic Moldova:

În pragul alegerilor parlamentare din 2019 în Republica Moldova, Ludovic Orban a avut o întrevedere cu Maia Sandu la București. Atunci el a reiterat sprijinul PNL pentru eforturile blocului ACUM de a guverna Republica Moldova și de a contribui la procesul de reformare a țării. Ludovic Orban le-a oferit toată susținerea pentru ca Republica Moldova să poată beneficia la maximum de avantajele apropierii de Uniunea Europeană.

În timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare din 2019, Ludovic Orban și cu mine am fost la Chișinău unde, alături de Maia Sandu și Andrei Năstase, am spus cetățenilor Republicii Moldova că europarlamentarii PNL vor lupa pentru românii basarabeni în Parlamentul European exact așa cum o fac pentru românii din dreapta Prutului. La scurt timp, Maia Sandu a fost aleasă prim-ministru al Republicii Moldova, exact partenerul de care aveam nevoie, și împreună am reușit să aducem multe beneficii pentru cetățenii Republicii Moldova.

Împreună cu Ludovic Orban ne-am întâlnit cu Maia Sandu și la Congresul Partidului Popular European de la Zagreb, în noiembrie 2019. Ludovic Orban a ținut să evidențieze progresele realizate de Guvernul Sandu într-o perioadă de timp atât de scurtă, progrese importante care au dus la deblocarea asistenței financiare din partea Uniunii Europene. Ludovic Orban tocmai a devenit prim-ministru al României și deși Maia Sandu tocmai pierduse funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, am făcut un plan clar cum să luptăm și să o ajutăm în lunile următoare.

În decembrie 2019, prim-ministrul Orban a avut o întrevedere la București cu Maia Sandu în care au discutat despre sprijinul oferit Republicii Moldova de România pentru proiecte foarte importante pe ambele maluri de Prut, printre care finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău și construcția podului rutier peste râul Prut la Ungheni.

Ludovic Orban a adus în discuție subiectul Republicii Moldova și a cerut sprijin pentru Republica Moldova în discuțiile cu mulți prim-miniștri europeni cu care s-a întâlnit. Am văzut acest lucru cu ochii mei în multe astfel de întâlniri. Săptămâna trecută, prim-ministrul Ludovic Orban a vorbit cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Deși erau multe subiecte pe agendă, a fructificat din nou oportunitatea de a discuta despre Republica Moldova. Prim-ministrul României i-a transmis cancelarului Germaniei că România va rămâne aproape de Republica Moldova, dar este nevoie de o susținere puternică şi din partea celorlalte state europene ale Uniunii Europene pentru ca Republica Moldova să își poată continua drumul proeuropean.

Prim-ministrul Ludovic Orban a fost mereu un susținător puternic al Republicii Moldova și a venit în ajutorul cetățenilor săi în cele mai dificile momente, inclusiv în perioada de pandemie: o echipă formată din 42 de medici și personal medical pentru a ajuta spitalele din Republica Moldova și pentru a ajuta personalul medical și medicii de acolo să facă față pandemiei, 20 de camioane cu echipamente medicale în valoare de circa 3,5 milioane euro.

De aceea, dragi români basarabeni, vă spun clar: Ludovic Orban este cel mai bun prim-ministru pe care vi-l puteți dori. Avem nevoie de sprijinul vostru și vă îndemn să ieșiți la vot și să votați Partidul Naţional Liberal. Noi vă vom ajuta de unde putem: din Parlamentul European, din Guvernul României și din primăriile din România".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.