”Vă veți scălda într-o baie de sânge!” Extremistul Vladimir Jirinovski amenință că Rusia va face GENOCID în R.Moldova dacă Chișinăul va alunga trupele de ocupație rusești din așa-zisa Transnistria


”Vă veți scălda într-o baie de sânge!” Extremistul Vladimir Jirinovski amenință că Rusia va face GENOCID în R.Moldova dacă Chișinăul va alunga trupele de ocupație rusești din așa-zisa Transnistria

Liderul așa-zisului Partid Liberal Democrat din Rusia – l-am numit pe dubiosul Vladimir Jirinovski – amenință R.Moldova că Moscova va cauza ”o baie de sânge” și îi va vâna pe toți cetățenii de dincolo de Prut dacă autoritățile de la Chișinău vor încerca să alunge soldații ruși din așa-zisa Transnistria

Totodată, el a insistat că dacă Chișinăul va acționa în acest sens, Rusia își va dubla sau chiar tripla efectivele militare de dincolo de Nistru. 

Potrivit Deschide.md, Jirinovski a declarat că în regiune locuiesc 250.000 de cetățeni ruși și că Rusia este obligată prin constituție să-i apere.

Politicianul rus a mai lansat o amenințare sinistră – a avertizat că în depozitele de la Cobasna sunt depozitate muniții suficiente pentru un „întreg al treilea război mondial în Europa”. Extremistul a subliniat că lichidarea unei asemenea cantități de arme este imposibilă, iar în cazul unei explozii, Europa va fi zguduită de valul de șoc.

„Noi nu trebuie doar să spune, dar și să avertizăm că noi nu numai că nu vom retrage, ci vom crește contingentul rusesc al forțelor de menținere a păcii. Dacă numai un singur soldat va fi ucis, vă veți scălda într-o baie de sânge, nici nu veți reuși să ajungeți la aeroportul din Chișinău, vă vom ajunge pe toți”, a amenințat Vladimir Jirinovski cu armata roșie, cea mai criminală organizație a secolului trecut. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.