Bipolaritatea pesediștilor. Țapardel, supărată că Ludovic Orban și-a dat demisia: "Mă gândesc la țară"


Bipolaritatea pesediștilor. Țapardel, supărată că Ludovic Orban și-a dat demisia: "Mă gândesc la țară"

Președintele PSD Marcel Ciolacu spunea duminică seară la România TV că așteaptă ca Ludovic Orban să își dea demisia din funcția de premier: "Eu aştept întâi demisia domnului Ludovic Orban din funcţia de prim-ministru. Românii, prin vot, i-au cerut acest lucru".

Luni, 7 decembrie, Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de premier. La scurt timp, Ciolacu s-a sucit și a criticat decizia premierului Ludovic Orban de a-și da demisia, spunând că e un gest de iresponsabilitate. 

Astăzi a venit rândul ca pesedista Claudia Țapardel să critice, la Realitatea PLUS, hotărârea președintelui PNL Ludovic Orban de a-și da demisia din funcția de premier, în contextul situației epidemiologice din România. 

Claudia Țapardel: Mă gândesc la țară. Mă gândesc la români, la modul în care vom gestiona situația în această perioadă. 500 de morți în România. Mă gândesc că avem mii, zeci de mii de oameni bolnavi de COVID-19. Mă gândesc la secțiile ATI care sunt suprapopulate, la bolnavii care stau în frig, la criza economică. Dincolo de asta, era o perioadă de tranziție de maxim 2 săptămâni până se instala un nou Guvern. Domnul Orban putea să spună decent: "Nu doresc să mai fiu premier. Nu doresc ca partidul meu, în condițiile în care se formează o alianță, să mă mai desemneze premier", dar putea să asigure gestiunea acestei țări.

Ca replică, liberalul Mario De Mezzo i-a atras atenția pesedistei că actuala formulă parlamentară, controlată de PSD, nu cea determinată de alegerile din data de 6 decembrie, poate prelungi starea de alertă pentru a se lua astfel măsurile de combatere a epidemiei COVID-19. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.