EXCLUSIV Soția și cumnatul premierului interimar Nicolae Ciucă lucrează în serviciul secret al Armatei


EXCLUSIV Soția și cumnatul premierului interimar Nicolae Ciucă lucrează în serviciul secret al Armatei

Maria Cristina Ciucă, soția actualului premier interimar Nicolae Ciucă, este angajată a Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), au precizat pentru Podul surse din MApN.

De altfel, din declarația de avere a lui Nicolae Ciucă reiese că soția sa este angajată a MApN, de unde a încasat, în perioada iunie 2019-iunie 2020, venituri salariale în sumă de 50.602 lei.

Ce nu se știe public este că doamna Ciucă este încadrată în cadrul Direcției de Contrainformații Militare și Securitate Militară (DCiSM), parte componentă a DGIA.

Sursele citate au precizat că și fratele soției premierului interimar Nicolae Ciucă lucrează în cadrul unitării teritoriale Craiova a aceleiași DCiSM.

„Fratele doamnei Ciucă era civil, pompier la o societate comercială care avea în schemă un astfel de post. A fost făcut ofițer la Contrainformații Militare Craiova”, ne-au precizat sursele citate.

De altfel, fostul ministru al Apărării este într-o relație apropiată cu generalul Marian Hăpău, actualul șef al Direcției Generale de Informații a Armatei (DGIA), acesta fiind motivul pentru care soția și cumnatul premierului interimar sunt subalternii săi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.