Copreședintele AUR și-a dat întâlnire cu șefii (săi) de la PSD în cel mai bogat cartier al Capitalei


Copreședintele AUR și-a dat întâlnire cu șefii (săi) de la PSD în cel mai bogat cartier al Capitalei

După ce și-a bazat toată campania electorală pentru parlamentare pe atacuri la adresa întregii clase politice, denunțând mai ales corupția, hoția, incompetența, nepotismul din PSD și PNL, și excluzând apoi în declarațiile post alegeri orice alianță cu cei pe care i-a criticat, cel mai vizibil în online dintre copreședinții AUR, George Simion, a fost pozat, de paparazzii gândul.ro, în compania celor mai importanți lideri ai PSD: Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al social-democraților. Întâlnirea a durat în jur de o oră și a avut loc în cel mai bogat și mai celebru catier al Bucureștilor, Primăverii, unde își are sediul și IRES, institutul lui Dâncu.  SURSA FOTO: GANDUL.

S-au vehiculat o mulțime de teorii cu privire la apariția și succesul AUR, care de la sub 1%, cât a reușit la locale, a sărit, în numai două luni, la peste 9%. S-a vorbit de conexiunile dubioase în zona serviciilor secrete pe care le-ar avea tânăra formațiune politică, de Rusia, BOR, CPF, mișcarea legionară etc. Dincolo de toate acestea care pot fi și ele adevărate într-o măsură mai mică sau mai mare sau nu, un lucru este cert: PSD a dispărut subit din enervările cotidiene ale românilor, nemulțumirile, criticile fiind astăzi acaparte de AUR, pe de o parte, cu retorica sa anti-occidentală și cu candidați circari, penali sau chiar suspectați de crime gen militarii Francisc Tobă și Nicolae Roman, iar, pe de alta, de partidele care negociază noul guvern (PNL, USR, UDMR).  

Trecutul recent al PSD, toate derapajele și tensiunea în care a ținut țara aproape trei ani, discursul anti-UE, politizarea justiției, măsurile populiste care au risipit banii din buget pe pomeni electorale par astăzi doar niște amintiri vagi și îndepărtate. De aia e bine să ne uităm mai ales la cine are de câștigat, de fapt, din neașteptatul succes al AUR. Greu de crezut că George Simion se grăbește atât de tare să-l dea jos pe președintele Klaus Iohannis, cum  avertiza deunăzi, iar, pentru a găsi aliați în acest demers, și-a încălcat atât de repede și flagrant una din cele mai importante promisiuni electorale. Mai degrabă Simion s-a dus să se vadă cu Dâncu și Ciolacu, ambii apropiați ai serviciilor secrete, la ordin, nu pentru alianțe și calcule parlamentare. 
 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.