Hilde Brandl: Viitorul României se construiește doar prin EDUCAȚIE


Hilde Brandl: Viitorul României se construiește doar prin EDUCAȚIE

„În ultimii 30 de ani, majoritatea guvernelor au considerat Educația un domeniu mai puțin important. E timpul să schimbăm asta”, avertizează Hilde Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri liberali din București.

Brandl arată că la baza reformării educației trebuie să stea trei piloni, și că stabilirea acestora are legătură cu situația reală din școlile românești.

 „Este nevoie de o reformă reală care să se bazeze pe trei piloni: modernizarea și echiparea sălilor de clase, îmbunătățirea pregătirii profesorilor și premierea dascălilor care fac performanță”, spune Brandl, care deplânge și faptul că absolvenții nu sunt pregătiți pentru a adapta rapid la cerințele de pe piața muncii. 

„Pe lângă aceste reforme urgente, este nevoie și de o modificare a programei școlare. În primul rând, programa școlară trebuie adoptată epocii în care trăim. Din păcate, foarte mulți absolvenți de liceu, sau chiar de facultate, nu au destule deprinderi și cunoștințe pentru a se integra rapid pe piața muncii. Majoritatea au nevoie de o perioadă de grație la locul de muncă, perioadă în care învață foarte repede ceea ce nu au învățat în ani de școală”, mai spune președintele Organizației Oamenilor de Afaceri liberali din București. 

Brandl crede însă că pe lângă cunoștințe, tinerii trebuie să asimileze în școală și anumite valori și principii de viață. 

„Tinerii merg la școală pentru a dobândi cunoștințe, însă trebuie să fim foarte atenți și la principiile și valorile pe care le insuflăm celor tineri. De aceea, tinerii trebuie să învețe încă din școală că onestitatea, cinstea și buna-credința sunt valorile cu care orice persoană poate reuși în viață”, încheie Brandl.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.