SURSE. Florin Cîțu refuză să cedeze în fața lui Ludovic Orban care aruncă pisica în curtea USR PLUS. Liderul PNL susține că USR PLUS i-ar fi sugerat să redevină premier


SURSE. Florin Cîțu refuză să cedeze în fața lui Ludovic Orban care aruncă pisica în curtea USR PLUS. Liderul PNL susține că USR PLUS i-ar fi sugerat să redevină premier

La ședința de marți seară a liderilor PNL, în cadrul căreia Ludovic Orban s-ar fi autopropus premier în ideea deblocării negocierilor cu USR PLUS, nu a fost deloc consens și armonie. Ba mai mult, unii dintre liderii liberali l-ar fi înfruntat fățiș pe Ludovic Orban, contestând dorința acestuia de a fi din nou șef la Palatul Victoria prin retragerea lui Florin Cîțu, scrie siteul digi24.ro. Potrivit suselor Digi24, Florin Cîțu a refuzat să se retragă, spunând că doar dacă BPN al PNL va vota pentru acest lucru, o va face. 

Ludovic Orban ar mai fi încercat să arunce în discuție varianta trecerii PNL în Opoziție pentru a-i convinge pe liberali să îl accepte, însă aceștia i-au cerut să obțină în scris acordul USR PLUS și al UDMR pentru funcția de prim-ministru. 

Liderii PNL cer astfel un „Acord Tripartit al Coaliției” pentru a fi siguri că nu intră la negocieri fără siguranța că Ludovic Orban ar avea susținerea partenerilor. 

Ședința nu s-a încheiat în modul dorit de Ludovic Orban care a evitat să convoace ședința oficială a BPN în care să ceară prin vot retragerea oficială a lui Florin Cîțu. 

Potrivit unor surse apropiate de președintele PNL, Orban susține că USR PLUS ar fi propus, la negocierile din weekend, ca el să fie varianta de premier, mai scrie Digi24.ro. Situația relatată de Digi pare să fie însă în contradicție cu opinia exprimată public de copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș, într-o postare pe Facebook, unde și-a și atras, de altfel, și criticile apropiaților lui Ludovic Orban. Detalii AICI despre poziția vehementă a șefului Corpului de Control al Guvernului, Daniel Dragoș Tănăsoiu, un susținător al liderului PNL.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.