ALERTĂ! Re-rusificarea R.Moldova: majoritatea parlamentară rusofilă a IMPUS limba rusă OBLIGATORIE pentru funcționarii de stat! Sfidare la adresa românilor și a României


ALERTĂ! Re-rusificarea R.Moldova: majoritatea parlamentară rusofilă a IMPUS limba rusă OBLIGATORIE pentru funcționarii de stat! Sfidare la adresa românilor și a României

Cu 55 de voturi ale deputaților, a fost votat în lectura a doua PROIECTUL de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, averizează Deschide.md.

Vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, a mulțumit deputaților pentru susținerea acestuia: 

”În calitate de reprezentant al minorității etnice, vreau să asigur că acest proiect nu dezbină societatea, ci dimpotrivă contribuie la o mai bună înțelegere și la coeziunea socială”.

De asemenea, a fost accentuată necesitatea studierii limbii de stat, ceea ce este important pentru unitate în societate și consolidarea statalității.

Facem precizarea că, potrivit proiectului, cunoașterea limbii ruse ar urma să devină obligatorie pentru funcționarii de stat, și asta pentru că cei din urmă vor fi obligați să răspundă la cererile cetățenilor în limba în care a fost făcută adresarea.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.