VIDEO. Noi dovezi că George Simion este protejat de sistem. Jandarmii hărțuiesc și intimidează cetățenii care îl contestă și-l „agită” cu întrebări incomode. Locotenenții cu care umblă copreședintele AUR au tăbărât pe o doamnă, cerându-i să i se adreseze marțafoiului cu „domnule deputat George”


VIDEO. Noi dovezi că George Simion este protejat de sistem. Jandarmii hărțuiesc și intimidează cetățenii care îl contestă și-l „agită” cu întrebări incomode. Locotenenții cu care umblă copreședintele AUR au tăbărât pe o doamnă, cerându-i să i se adreseze marțafoiului cu „domnule deputat George”

George Simion a descins la Baia Mare într-un cojoc ciobănesc accesorizat cu deja celebra sa mască sanitară neconformă pe care și-a imprimat propria meclă photoshopată. Laveta neagră trasă peste gura cu care a zbierat toată pandemia îl protejează mai mult de anonimat decât de viruși. O mască sanitară obișnuită i-ar acoperit trăsăturile și l-ar transforma într-un cetățean oarecare, nu l-ar mai recunoaște nimeni drept scandalagiul notoriu al crizei sanitare care a reușit, printr-un circ stradal grotesc, fără precedent, nesancționat de autorități, să inducă ideea că ar lupta pentru drepturi și libertăți suprimate de o pretinsă „dictatură medicală”.  

Cum nemulțumirile simpatizanților AUR se înmulțesc pe zi ce trece, pe fondul numărului impresionant de personaje dubioase care au aderat și continuă să adere la tânăra formațiune politică, multe dintre ele reușind chiar să prindă un loc eligibil pe listele pentru parlamentare, Simion a început să umble flancat de tovarăși de partid înalți, bine legați, gata să intervină în caz că „domnul deputat George”, cum i s-a atras atenția unei doamne de la Baia Mare să i se adreseze fostului circar cu autocar, este luat prea tare de contestatari.  

Domnul Marin Abrihan a fost în trecut un apropiat al lui George Simion. L-a susținut și l-a ajutat încă de la europarlamentare unde Simion a candidat independent. Omul a venit la Baia Mare să-l întrebe, vizibil afectat, pe Simion dacă este adevărat ce vorbește lumea despre candidații la parlamentare înrudiți, securiști sau conectați cu evenimentele sângeroase din decembrie 1989.  

Simion i-a răspuns evaziv, justificând că nu există pădure fără uscături și că toți cei cu probleme vor fi verificați și eventual dați afară.  

„Ai promis...nu vrem securiști, nu vrem penali...atâtea ai promis...pe mine mă supără. Eu ți-a făcut campanie, ți-am strâns semnături, am făcut de toate și mi-ai schimbat totul când am văzut că ai băgat securiști acolo, penali, îs bătăuși acolo, tot felul...”, i-a reproșat Abrihan.  „Măi dragule, dar nu e și în interesul meu să scap de ei?!, i-a replicat Simion. „De ce trebuie să fie soț-soție în Parlament?”, l-a mai întrebat fostul susținător. „În momentul ăsta avem doar un caz de soț-soție care au fost aleși, nu au fost numiți. Ăsta nu e nepotism. Au fost aleși. Unul la Senat, unul la Camera Deputaților”, l-a lămurit copreședintele AUR. În realitate, cel puțin 54 dintre candidații AUR la parlamentare sunt înrudiți între ei (soț-soție, tată-fiică, mama-fiu etc) 

Doamna Aurora Danciu (care a și filmat dialogul dintre Abrihan și Simion) intervine în discuție și-i reproșează lui George că ar fi putut afla ce fel de persoane pune pe liste cu o simplă căutare pe Google. Tovarășii de AUR ai provocatorului de la Valea Uzului bruiază însă reproșul doamnei și-i atrag atenția să i se adreseze cu „domnul deputat de acum”. Aceasta, dezarmată, răspunde că îl cunoaște mai demult și că ar putea chiar să-i fie mamă... 


Jandarmeria l-a luat imediat la ochi pe domnul Abrihan și l-a tratat ca pe un potențial pericol public, ignorând artistic faptul că în imediata apropiere a acestuia era în plină derulare un eveniment cu prezență numeroasă (cam 50-60 de persoane), nedeclarat și neautorizat, petrecut cu încălcarea majorității restricțiilor impuse de pandemie.  

George Simion este însă un vechi colaborator al Jandarmeriei, camaradul pentru care jandarmii coordonați de controversatul Sebastian Cucoș - fostul șef la Jandarmeriei Române, mâna dreaptă a lui Carmen Dan/Liviu Dragnea și autor al intervenției brutale din 10 august 2018 - i-au dat pe etnicii maghiari la o parte din fața cimitirului de pe Valea Uzului,  creând, împreună cu actualul copreședinte al AUR, premisele unui conflict interetnic în vara lui 2019. DETALII AICI. Apoi, așa zisul răzvrătit anti-sistem nu a participat niciodată la protestele împotriva lui Liviu Dragnea, când sute de mii de cetățeni au ieșit de atâtea ori în Piața Victoriei și au fost amendați, hărțuiți și intimidați de Jandarmerie ale cărei abuzuri au culminat cu acel odios 10 august 2018, la care iarăși marele luptător stradal nu a participat. Multe din incidentele de atunci contra Jandarmeriei au provocate de presupuși membri ai galeriilor, oferind astfel brutalei armate a puterilor care se succed la Palatul Victoria un bun prilej de justificare a violențelor contra populației pașnice de mai târziu.  

 „Numai pe mine trebuie să mă legitimați, pe nimeni altcineva, numai pe mine?!”, le-a atras atenția Marin Abrihan jandarmilor care au tăbărât pe el, deși la noi pași de ei erau zeci de oameni veniți la întâlnirea de partid cu George Simion. „Calmează-te”, i-a răspuns plictisit unul dintre jandarami. „Asta e Jandarmeria Română...”, a concluzionat băimăreanul. „Ați mai văzut pe cineva care să facă gălăgie?”, i-au reproșat jandarmii, acești apărători ai liniștii pandemice. „Ce gălăgie? Că l-am întrebat?!”, a replicat Abrihan. „L-ați agitat. Au început să strige ăia...Da fix când își fac poză? Așa de greu era să stați două minute după...”, au mai fonfăit jandarmii.  

„Deci...jandarmeria și poliția română, încă mai apară mafia, dacă nu ești cu ei ....ești legitimat,oare pentru asta sunt plătiți din bani publici??? Pe H-aur...iști nu ia întrebat nimeni nimic și nici nu au fost legitimați, deci vrei nu vrei în România trebuie să devii mafiot ca să nu ai probleme cu legea!!”, a scris Marn Abrihan pe pagina sa de Facebook la câteva ore după incident.  


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.