George Simion, noul Șerban Nicolae al Parlamentului! Circarul cu autocar a zbierat la o deputată care îl rugase să-și pună masca: „TU SĂ TACI!”


George Simion, noul Șerban Nicolae al Parlamentului! Circarul cu autocar a zbierat la o deputată care îl rugase să-și pună masca: „TU SĂ TACI!”

Opinia publică s-a bucurat prematur când Șerban Nicolae, fostul senator PSD care ne-a murdărit urechile în legislativul anterior cu grosolănii incalificabile, a anunțat că părăsește PSD, iar formațiunea obscură către care a migrat a reușit un binemeritat rezultat rușinos în alegerile din 6 decembrie. Părea că Parlamentul are șansele unei igiene reale cel puțin la nivel de vocabular și respect la adresa femeilor. Așteptările s-au redus considerabil odată cu rezultatele de la parlamentare când a devenit evident că unii dintre cei mai mari scandalagii ai pandemiei, mulți dintre ei agramați sau cu un violent limbaj suburban, vor merge să legifereze. Și circul, stridența, scandalul, mitocăniile se țin lanț de două zile, parlamentarii AUR străduindu-se din răsputeri să creeze situații tensionate pentru a le da impresia susținătorilor de pe Facebook că se luptă cu „sistemul”, una din marile lor momeli electorale. 

După ce, luni, senatoarea vocală Diana Șoșoacă a captat atenția prin tot felul de teorii conspiraționiste transmise LIVE pe Facebook, prin declarații de presă belicoase în care amenința cu procese și prin refuzul de a purta mască, deși i s-a atras oficial atenția că este în ilegalitate, adeverința care ar scuti-o de purtarea acesteia fiind doar o hârtie fără valoare, marți, copreședintele George Simion, ales deputat, a lăsat jos garda bunelor maniere și i s-a adresat unei colege deputate de la USR, care îl rugase să-și pună masca sanitară, ca la peluză, acolo unde a și început, de altfel, cariera lui „profesională”.  

Incidentul a fost povestit pe Facebook de Filip Havârneanu, deputat USR PLUS:  Așa un comportament NU trebuie acceptat în Parlament! 
Cei de la AUR s-au îngrămădit în fața sălii, unde domnul George Simion și-a dat masca jos, iar în momentul când colega noastră l-a rugat să își țină masca pe față acesta i-a răspuns cu "TU SĂ TACI!" 
Nu este normal să existe astfel de situații în Parlament, dar în niciun caz nu este acceptabil să vorbești așa cu o doamnă! 
Sper că acestea sunt din cauza tensiunilor adunate în aceste zile și nu se vor mai repeta, dar pe viitor trebuie să lăsăm culoarea politică deoparte și să fim oameni! 
Am încredere că funcția ne responsabilizează și ne vom maturiza, dezvoltând împreună România!” 

 De altfel, cu doar câteva ore înaintea acestui incident, jurnalistul de investigații Ovidiu Vanghele avertiza într-o postare pe pagina sa de Facebook că Simion e „băiat de galerie”, cu „dinții încleștați și pumnul strâns”, fiind practic doar o chestiune de timp până să-și dea arama pe față și se încaiere pe bune în Parlament chiar cu propriii colegi: 

„Mie-mi place cum George Simion stă și încasează cuminte, docil. E mulțumit, azi e lider de partid parlamentar cu zece la sută și încearcă să învârtă realitatea spre moderație, calm și dialog. Cedează șefia de comisii atunci când voci din spațiul public îi cer asta, pierde prim-planul adunaturii lui în față avocatei Șoșoacă, starul pe care l-a băgât în Senat, invită la calm, astea. 

Mi se pare însă mai fals decât un actor submediocru dintr-o telenovelă braziliană a anilor ‘90.  

El nu e așa deloc. El este băiat de galerie, e d-ăla cu dinții încleștați și cu pumnu’ strâns și venele pulsându-i în gât.  

Și veți vedea curând asta. 

Acum e doar sub o auto-anestezie prin care încearcă să pară, el și ai lui, altceva. Momentan îi controlează. 

Momentan. 

Pariul meu e că prima toporizare majoră va fi între el și Sosoacă. Și estimez că se va petrece undeva prin 20 ianuarie, așa.” 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.