Andrei Caramitru, îngrijorat de tensiunile din PNL: „Nu e bine ca PNL să intre în noua guvernare total destabilizat”


Andrei Caramitru, îngrijorat de tensiunile din PNL: „Nu e bine ca PNL să intre în noua guvernare total destabilizat”

Economistul și consultatul politic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, Dan Barna, a felicitat inițial coaliția care dă noul guvern pentru viteza cu care a negociat și a reușit să se pună de acord în privința programului de guvernare apreciind că „au înțeles că nu merge să tot amâne și să se certe și au reușit rapid un echilibru bun”. Ulterior, după ce tensiunile de marți noapte din Biroul Politic Național al PNL au devenit publice, Caramitru a revenit cu o postare în care și-a mai nuanțat entuziasmul și a atras atenția că e „nu e bine ca PNL sa intre in noua guvernare total destabilizat”.  

Redăm mai jos postările lui Andrei Caramitru.  

„USRPLUS acum pare unit, fără nici un scandal in comparație cu PNL. USRPLUS par ăia maturi acum. Ce ironie. Nu ma bucura asta deloc. Nu e bine ca PNL sa intre in noua guvernare total destabilizat. Nu e bine deloc. Și sper sa de reformeze pe bune - altfel dracu ne ia - ajungem cu PSD/AUR la butoane peste câțiva ani și totul dar totul a fost degeaba”, a scris Caramitru miercuri dimineață cu puțin timp înainte ca premierul desemnat Florin Cîțu să meargă în Parlament pentru demararea procedurilor de învestitură a cabinetului său.

Caramitru, anterior postării de mai sus: 

„Felicit pe șefii partidelor din coaliție pentru negocierea rapida. Au înțeles ca nu merge sa tot amâne si sa se certe si au reușit rapid un echilibru bun. 

De acum incolo eu voi privi toată construcția: Cotroceni, USRPLUS, PNL, UDMR - ca pe o familie care ne reprezintă pe noi. Nu voi face diferența între ei. Succesul sau eșecul lor este comun si va fi de fapt succesul sau eșecul nostru.  

Încercați sa-i ajutați pe fiecare, nu să îi criticați isteric (au de luptat cu un sistem cumplit, cu baroni si rețele care vor face orice ca să îi blocheze). Ajutați-i constructiv. Ca într-o familie - ne plac unii si alții ne enervează. Dar familia trebuie sa fie împreună si sa se ajute.  

E ultima șansă. Hai sa fim acum puternici si uniți - toți. Acum începe lupta adevarata. Hai sa nu ratăm acum, hai sa reușim împreuna.” 

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban, acuzat că a vândut partidul. Ilie Bolojan a votat împotriva miniștrilor liberali. Revoltătoarea desemnare a lui Sorin Cîmpeanu la Educație. Jurnalist independent: „Este un scuipat al PNL în fața alegătorilor săi. Este ministrul care l-a scăpat de Ponta de plagiat. E un traseist sinistru trecut prin aproape toate partidele!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.