ÎNGROZITOR: 903 MINORI începând cu 12 ani, anchetați și condamnați pentru că l-ar fi ”insultat” pe Erdogan! 63.041 cetățeni turci au fost anchetați și 9.556 condamnați la închisoare pentru acest ”delict”


  • ACP
  • Dec 28, 2020 16:08
  • 2984
ÎNGROZITOR: 903 MINORI începând cu 12 ani, anchetați și condamnați pentru că l-ar fi ”insultat” pe Erdogan! 63.041 cetățeni turci au fost anchetați și 9.556 condamnați la închisoare pentru acest ”delict”

Două ziare turcești – Cumhuriyet și Ahval – au publicat, sâmbătă, declarațiile unor oficiali ai partidului turc de opoziție CHP (Partidul Republican al Poporului), care prezintă o situație înfiorătoare și mai puțin cunoscută produsă de politica lui Erdogan și a oamenilor săi. 

Ali Mahir Bașarır, adjunct al președintelui CHP, a explicat, într-o intervenție parlamentară, ca „63.041 cetățeni turci au fost anchetați pentru insultarea președintelui și din aceștia 9.556 au și fost condamnați”.

Avocatul opoziției, Özgür Urfa, care a fost el însuși condamnat pentru insultarea președintelui, a dezvăluit că au fost înființate secții separate în închisoarea Silivri din cauza numărului tot mai mare de turci închiși din cauza „insultării” lui Erdogan. 

Dar ceea ce face totul și mai îngrozitor este faptul că printre toți acești anchetați penal și condamnați se numară și 903 copii și adolescenți cu vârste sub 18 ani. 

Un alt oficial din partidul de opoziție CHP a arătat că 264 dintre acești copii au vârste cuprinse între 12-14 ani, iar 639 dintre ei au vârste cuprinse între 15 și 17 ani. Toți au fost prezentați instanței pentru că l-au insultat pe președintele Erdogan, sau pentru că oamenii președintelui consideră că așa trebuie procedat. 

Declarațiile lor au fost luate în birourile de anchetă pentru copii, apoi au fost sau urmează să fie judecați, dupa care vor fi decise condamnările. Până acum au fost condamnați 7 dintre ei. 

Toată această situație a fost exploatată cu un cinism maxim de avocatul președintelui Erdogan, Ahmet Özel, care a primit peste 38 de milioane de lire turcești (aproximativ 6 milioane de dolari) din procesele pentru insultarea președintelui, a arătat sâmbătă publicația de opoziție Cumhuriyet.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.