Cristian Pârvulescu, la fel de isteț și de bine intenționat ca Marx și Stalin: ”Educația religioasă e un RISC la adresa siguranței naționale!” Neputințele unui marxist


  • ACP
  • Dec 30, 2020 18:59
  • 7794
Cristian Pârvulescu, la fel de isteț și de bine intenționat ca Marx și Stalin: ”Educația religioasă e un RISC la adresa siguranței naționale!” Neputințele unui marxist

Analistul (sau ce e) Cristian Pârvulescu, om cu vederi de stânga cunoscute, s-a aliniat zilele acestea marxiștilor furioși din media românească, oameni puțin și rău informați, dar categorici în exprimarea neputinței lor intelectuale, pe care îi chinuie grav prezența Bisericii în preferințele românilor. 

Dacă incorigibilul Mândruță recunoștea că s-a apucat să urle la un om care i-a spus că își începe ziua cu o rugăciune, Pârvulescu are o ieșire la fel de puțin controlată, afirmând într-un interviu foarte recent că ”educația religioasă își dovedește limitele și prezintă riscuri serioase pentru siguranța națională”!!!

Spiritualitatea, principiile morale și imensa valoare culturală care sunt aduse de educația religioasă par, în mintea noului marxist, exact la fel de periculose cum îi păreau și lui Marx, Engels, Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot și altor teoreticieni și practicieni ai stângii originare. 

După educația religioasă, Pârvulescu continuă în același ton, luându-i și pe profesori la rost, dar fără să spună că și școala ar fi un pericol național, deși, pe undeva, trebuie să gândească și asta, după cum înțelege datele realității. 

Mai înainte de a spune lucrurile astea, Pârvulescu afirmase că ”o bună parte din societatea românească a fost victimă sigură din cauza superstițiilor care sunt în mare măsură promovate oficios de multe culte religioase, așa că am ajuns în situația în care, în pragul campaniei de vaccinare, să se promoveze ideea anti-vaccinare și majoritatea românilor să nu își dorească să se vaccineze”. 

E greu de înțeles despre ce superstiții vorbește Pârvulescu, în condițiile în care Biserica nu a îndemnat niciunde, în niciun fel, la refuzul vaccinarii și este cea mai știută tribună împotriva superstițiilor. 

Nici măcar arhiepiscopul Teodosie nu a afirmat decât că ar trebui să știm ce conține vaccinul înainte să ne fie administrat, dar poate că asta îi pare prea mult unui om cu simpatii totalitare ca Pârvulescu. Iar faptul că în Biserică sunt credincioși care doresc vaccinul și alții care au îndoieli în privința lui e absolut normal, în condițiile în care trăim într-o țară liberă.

O fi știind Pârvulescu de faptul că mulți dintre japonezi sau francezi nu doresc să se vaccineze în primul an după apariția vaccinului? – detalii AICI. Sau au fost și ei intoxicați de Biserică și sunt victime ale unor superstiții antivaccin văzute doar de el? O fi știind el că sunt și medici care au îndoieli în privința eficienței vaccinului din primul val de vaccinare?

În același interviu, Pârvulescu merge cu neputința până la capăt, plângând românii care merg mai degrabă la preot decât la psiholog, arătând încă o dată că nu știe un aspect făcut cunoscut de numeroase studii și articole, anume faptul că cei care participă la serviciile religioase au o sănătate psihică mai bună și sunt mai fericiți decât cei care nu au treabă cu Biserica – detalii AICI

La fel, nu știe că tinerii și copiii care se roagă frecvent și participă la serviciile religioase sunt mult mai stabili psihic, mai feriți de tentațiile viciilor și devin cetățeni mai buni – detalii AICI

Faptul că Pârvulescu habar nu are despre ce vorbește, că nu știe câți din țările cele mai avansate au îndoieli în privința vaccinului, contează mai puțin, chiar dacă e straniu și total nepotrivit ca unul atât de subțire intelectual să predea la o instituție de învățământ superior. Dar ceea ce ar trebui sancționat în discursul lui nu e doar minciuna gogonată pe care o propagă, ci acuzațiile calomnioase împroșcate la adresa Bisericii, acuzații pentru care ar trebui să răspundă în fața instanței, ca unul care este campion la delațiuni în serie servite pe masa CNCD, această sinecură milițianistă a neomarxiștilor dâmbovițeni. 

(Sursa foto: SNSPA)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.