Oficial: Laurențiu Cazan a CEDAT în urma presiunii publice. Decizia luată de coordonatorul jandarmeriadei din 10 august


Oficial: Laurențiu Cazan a CEDAT în urma presiunii publice. Decizia luată de coordonatorul jandarmeriadei din 10 august

Jandarmeria Română a anunțat luni că Laurențiu Cazan, unul dintre coordonatorii jandarmeriadei din data de 10 august 2018, a decis să renunțe la funcția de inspector-șef al IJJ Prahova pentru a nu fi afectată și mai mult imaginea instituției. 

"În urma discuțiilor apărute în spațiul public care afectează imaginea Jandarmeriei Române, începând cu data de astăzi, 04.01.2021, lt. col. Laurențiu Cazan a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea sa în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.

Pentru asigurarea continuității comenzii, la conducerea Inspectoratului va rămâne prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Dragoș Buzoianu.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aceeași dată, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, ofițerul urmează să îndeplinească atribuțiile avute înainte de această împuternicire", a comunicat Jandarmeria Română.

Amintim că inspectorul-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, col. Liviu Coman, a fost schimbat din funcție și înlocuit de locotenent colonel Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august 2018. MAI a menționat că Laurențiu Cazan a fost numit la conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova "pentru a asigura continuitatea".

"Privind împuternicirea locotenent-colonelului Laurențiu Cazan la IJJ Prahova, facem următoarele precizări: Decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unități, ca urmare a trecerii în rezervă a fostului comandant, în baza art. 85, alin 1, lit.b din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare", menționa MAI.

Laurențiu Cazan fusese detașat la IJJ Prahova și împuternicit pe o perioadă de 6 luni "pe o funcție echivalentă cu cea deținută în cadrul Jandarmeriei București", dar în urma presiunii publice a renunțat astăzi la funcție. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.