Birchall îi transmite baronului galben Costel Alexe că șiretlicul divorțului nu mai funcționează: "Se pare că acest nătărău a divorțat. Averea va fi recuperată din mâinile terților!"


Birchall îi transmite baronului galben Costel Alexe că șiretlicul divorțului nu mai funcționează: "Se pare că acest nătărău a divorțat. Averea va fi recuperată din mâinile terților!"

Președintele Klaus Iohannis a încuviințat marți începerea urmăririi penale în cazul baronului galben Costel Alexe, fost ministru al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași, în urma cererii venite din partea procurorilor DNA. Alexe, din postura de ministru al Mediului, i-ar fi cerut direct managerului unui combinat siderurgic produse din tablă în schimbul alocării către respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a lui Costel Alexe. 

CITIȚI ȘI: Baronul galben Costel Alexe, drum liber către DNA. Hotărârea președintelui Klaus Iohannis

În acest context, fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, i-a solicitat demisia penelistului Costel Alexe din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași și, totodată, să nu acționeze precum unii pesediști care "se țineau cu ghearele de scaune, ascunzându-se după partid și urlau din toți rărunchii că sunt prigoniți politic".

"Mda... sigur că până la pronunțarea unei hotărâri definitive orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție, dar am totuși pretenția că până la clarificarea acestor aspecte acest domn să aibă decența să își dea demisia din funcțiile de demnitate publică, nu?? Numai unii de prin PSD se țineau cu ghearele de scaune, ascunzându-se după partid și urlau din toți rărunchii că "sunt prigoniți politic", deși în realitate nu erau decât niște persoane care pur și simplu au furat și încălcat legea exclusiv pentru propriul beneficiu!!! Citind comunicatul DNA nu ai cum sa nu te revolți când vezi ce preocupări aveau unii în mijlocul stării de urgență! Penibili! Oameni de nimic cocoțați în funcții publice care pur și simplu fac de râs ideea de demnitar!", a scris Birchall pe Facebook. 

De asemenea, trebuie precizat că potrivit unei informații din surse de la vârful PNL, Costel Alexe ar fi divorțat de soția sa, Raluca, chiar săptămâna trecută. Conform Ziarul de Iași, în cazul lui Alexe am putea vorbi despre posibilitatea unui aranjament, pentru a apăra averea dobândită mai mult decât dubios. Cu toate acestea, Ana Birchall a atras atenția că șiretlicul lui Alexe nu mai are niciun efect, întrucât legea confiscării extinse pe care ea a inițiat-o și promovat-o în Parlament în calitate de deputat, a intrat în vigoare, iar pe cale de consecință banii furați vor fi recuperați și de la terți. 

"Sincer chiar nu m-a interesat și nu mă interesează viața privată a unei persoane și nu aș fi făcut vorbire, dar se pare (dacă e adevarat că a divorțat) că acest nătărău a "divorțat" doar ca să își ascundă averea, folosind astfel o metodă practicată și de alții (a se vedea Tudorache diamante de la sectorul 1!). Poate îi aduce aminte cineva că în acest moment ESTE ÎN VIGOARE legea privind CONFISCAREA EXTINSĂ A AVERILOR ILICITE și i se aplică! Deci averea "nu mai e la adăpost" ci va fi recuperată din mâinile "terților", deci și a fostei soții (dacă a divorțat!). Dap, pe mulți a deranjat legea pentru care împreună și cu voi, prietenii și cititorii acestei pagini, m-am zbătut să o adoptăm... acum aștept ca toți care au competența legală să o aplice și banii furați românilor să fie recuperați!", a mai scris Ana Birchall pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.