Învățământul, parazitat de Cîmpeanu. Avramescu, comentariu acid: Predarea a intrat în faza "Baba Vanga"


Învățământul, parazitat de Cîmpeanu. Avramescu, comentariu acid: Predarea a intrat în faza "Baba Vanga"

Noul inspector şcolar general din judeţul Galaţi, Selena Costea, promovează numerologia printre profesori, solicitându-le cadrelor didactice, printr-o adresă oficială cu antetul Inspectoratului, să ia parte la proiectul online "Numerologia - o 9 legătură între dascăl şi elev". Proiectul, adresat cadrelor didactice din învăţământul formal şi alternativ, este iniţiat de Asociaţia Numerolorgilor din România şi se va desfăşura online, pe platforma zoom, în cursul zilei de vineri, 8 ianuarie, între orele 18.00 şi 21.00, informează publicația locală Viața Liberă

Selena Costea, învăţătoare la Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Lieşti, a fost numită inspector şcolar general adjunct în luna iunie a anului trecut, cu susţinerea Partidul Național Liberal. Ea conduce Inspectoratul Școlar Județean Galați, cu mandat provizoriu, din data de 21 decembrie 2020, după ce Onuţ Atanasiu, fostul inspector general, a fost nevoit să renunţe la funcţie, deoarece a fost ales deputat.

În acest context, fostul ambasador al României în Finlanda și Estonia, politologul Cătălin Avramescu, profesor al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, a atras atenția asupra degradării învățământului românesc care, prin accederea lui Sorin Cîmpeanu în funcția de ministru al Educației, a ajuns în stadiul "Baba Vanga".

"Horror. Inspectoratul Județean Galați promovează cursuri de... "numerologie" pentru profesori.  

Ce urmează? Cursuri de ghicit în cafea? De tarot?

Acesta este învățământul din România. Acolo l-au adus analfabeții din politică și din "servicii". Cu un minister condus de un tăntălău care îl slugărea pe plagiatorul VV Ponta, cu un sistem controlat de plagiatori și de megalomani cu dosare penale, predarea acum a intrat în faza "Baba Vanga".

Chiar acum mă uitam la știri. Secretarul de stat din minister a fost întrebat dacă o va sancționa pe inspectoarea care a trimis adresa aceea aberantă. Omul a dat-o la scăldat (adică nu o sancționează). În fond de ce? Ar putea organiza cursuri de astrologie, de Feng Shui sau de divinație maya", a scris Avramescu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.