Imagini revoltătoare la Spitalul Corabia. Rareș Bogdan, nemulțumit de abordarea lui Vlad Voiculescu: Acționează! Nu e cazul să dovedim că diferența între “vechii” și “noii” este doar de vârstă și de ani petrecuți în troaca politicii dâmbovițene!


Imagini revoltătoare la Spitalul Corabia. Rareș Bogdan, nemulțumit de abordarea lui Vlad Voiculescu: Acționează! Nu e cazul să dovedim că diferența între “vechii” și “noii” este doar de vârstă și de ani petrecuți în troaca politicii dâmbovițene!

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat luni că DSP Olt a încheiat controlul efectuat la Spitalul Orășenesc Corabia, după ce online au apărut imagini cu un pacient în vârstă filmat stând pe jos și cerând ajutor, cadrele medicale uitându-se la acesta fără a acționa în vreun fel. 

Astfel, medicul de gardă și asistenta medicală au fost amendați contravențional. Concret, medicul de gardă a fost sancționat cu 6.000 de lei pentru că a refuzat să acorde asistență medicală unui pacient, iar asistenta medicală a primit o amendă de 3.000 de lei pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru, în timp ce unitatea sanitară s-a ales cu un avertisment. 

Vlad Voiculescu, pe Facebook: "Am văzut și eu imaginile de la Spitalul Orășenesc din Corabia și am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la fața locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate.  

Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineață la orele 02.00 și a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătății.  

Au fost decise următoarele măsuri:  

1. Amendă contravențională medicului de gardă în valoare de 6000 lei în conformitate cu HG 857/2011, art. 26 litera b “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”;  

2. Amendă contravențională asistentei medicale în valoare de 3000 lei în conformitate cu art. 32, litera k “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar”;  

3. Avertisment pentru unitatea sanitară;  

4. S-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în comisia de etică a unității sanitare și luarea măsurilor care se impun;  

5. S-a dispus refacerea și însușirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul". 

Pe de altă parte, pe acest subiect au apărut disensiuni în coaliția guvernamentală. Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan i-a solicitat ministrului Sănătății să ia măsuri mult mai drastice, mai precis demiterea managerului Spitalului din Corabia și a șefului DSP Olt. Mai mult, liberalul i-a cerut lui Vlad Voiculescu să facă demersurile pentru ca personalul medical care și-a bătut joc de respectiva persoană în vârstă să fie scos din sistemul de sănătate. 

"Vlad, amândoi am intrat în politică pentru a schimba lucrurile în bine în țara asta. Și eu, și tu, aveam o carieră de succes, fiecare în domeniul său și am decis să încercam să contribuim la schimbarea în bine a acestei țări pe care o iubim. Și am intrat și pentru ca scene ca acestea să nu mai existe!  

Ești obligat să acționezi urgent și sa îl demiți pe managerul spitalului din Corabia, pe Șeful DSP Olt și să faci tot ce se poate pentru a scoate definitiv din sistemul de sănătate așa-zisul “cadru medical” care apare în imagini. Știu că poți să o faci și sper să o faci. Sunt convins de asta, mai ales pentru că, în alte cazuri, fără nicio analiză, au fost schimbați manageri, unii chiar foarte performanți, de unități spitalicești... fiind înlocuiți peste noapte... tot în mandatul tău, dragă Vlad.  

Dacă vei face Comitete și Comisii pe cazul “Corabia”, subiectul se va uita și ticăloșii vor scăpa, la fel ca alții. Hai să încercam să nu ne batem joc de încrederea oamenilor care și-au pus speranțele în noi. Au fost dezamăgiți suficient până acum, inclusiv de oameni din partidele noastre, din păcate, nu cred că este cazul să continuăm și să dovedim că diferența între “vechii” și “noii” este doar de vârstă și de ani petrecuți în troaca politicii dâmbovițene...  

(Încă) cu încredere că nu chiar toți politicienii sunt la fel,  

Rareș

P.S. Imaginile sunt cea mai bună analiză și cea mai buna “Comisie”. Acționează!", a scris Rareș Bogdan pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.