ÎPS Teodosie a reevaluat vaccinul anti-COVID-19: "Am dobândit niște cunoștințe"


ÎPS Teodosie a reevaluat vaccinul anti-COVID-19: "Am dobândit niște cunoștințe"

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, spunea pe 31 decembrie 2020 că atât timp cât există multe necunoscute despre vaccinul anti-COVID 19, iar specialiştii se contrazic între ei, ar fi o îndrăzneală prea mare din partea sa ca preot să îndemne oamenii să se vaccineze.

"Am văzut câte păreri sunt din partea medicilor şi specialiştilor, astfel încât e nevoie să cunoaştem realitatea. Unii se vaccinează demonstrativ în public. Nu ştim cu ce se vaccinează. Nu stăm lângă ei să vedem ce au pus acolo. Chiar sunt atâţia oameni care bănuiesc că această vaccinare demonstrativă poate fi cu altceva. Vaccinul este necesar dacă este foarte favorabil în combaterea bolii şi nu are efecte secundare. Câtă vreme nu cunoaştem efectele, avem rezerve. Oamenii nu sunt informaţi, nu există o logică, o înţelegere comună a specialiştilor, specialiştii se contrazic între ei şi atunci noi să fim deasupra specialiştilor, ar fi o îndrăzneală prea mare a noastră. De aceea noi ne rezervăm în a promova acest vaccin, nu ca principiu, ci ca realitate obiectivă a momentului. Când vor fi date certe, atunci nu trebuie să ne mai întrebe pe noi", zicea Teodosie. (sursa: ProTV)

Ieri seară, Ministerul Sănătății anunța că Biserica Ortodoxă Română va derula o campanie de informare în legătură cu vaccinarea anti-COVID-19. 

"Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă.

Patriarhul Daniel a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

Papa Francisc a anunțat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: „Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău.”

Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!", au scris oficialii Ministerului Sănătății pe Facebook.

Iată că astăzi, Arhiepiscopul Tomisului s-a răzgândit în legătură cu abordarea referitoare la vaccin, conform Europa FM, în condițiile în care de Bobotează informa mulțimea de credincioși din Constanța că tinerii care recuperaseră crucile au făcut vaccinul anti-coronavirus înotând în mare, înotul fiind cel mai natural și sănătos vaccin. ÎPS Teodosie a spus astăzi că are gânduri pozitive în legătură cu vaccinul.

"Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Și nu am fost informați", a precizat Teodosie. 

De asemenea, Teodosie a respins ideea că și-ar fi schimbat părerea despre vaccin: "Nu umblăm cu păreri. Umblăm cu cunoștințe solide, științifice".

În schimb, ÎPS Teodosie a evitat să spună dacă se va vaccina.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.