Hilde Brandl îi pune la zid pe polițiștii care vor salarii mărite: "Societatea românească nu poate funcționa așa!"


Hilde Brandl îi pune la zid pe polițiștii care vor salarii mărite: "Societatea românească nu poate funcționa așa!"

Sindicaliștii din Poliție au cerut Guvernului să renunțe la decizia de înghețare a salariilor. Polițiștii au avertizat că, în caz contrar, nu vor mai da amenzi începând din 11 ianuarie, ci doar avertismente, iar din 18 ianuarie vor exercita doar atribuțiile din fișa postului, nu și pe cele care țin de comunicarea deciziilor de carantinare. De asemenea, ei au amenințat că nu vor mai face ore suplimentare, iar în 25 ianuarie vor soluționa doar urgențele, ultima acțiune fiind un protest în fața Ministerului Afacerilor Interne. (sursa: news.ro)

În acest context, președinta Organizației Oamenilor de Afaceri din cadrul PNL București, Hilde Brandl, a criticat atitudinea acelor polițiști care nu înțeleg situația economică actuală, generată de criza sanitară COVID-19. 

"Societatea românească nu poate funcționa dacă cei care lucrează la stat consideră că nu există criză niciodată și că indiferent de ce se întâmplă în jurul lor, veniturile trebuie să le crească", a subliniat Brandl. 

Redăm postarea completă de pe Facebook: 

"Sunt foarte supărată pe polițiști. Unii dintre ei au anunțat că de astăzi nu mai dau amenzi ci doar avertismente. Adică au anunțat că nu își fac treaba.  

Polițiștii sunt supărați că veniturile le-au înghețat în acest an la nivelul anului 2020. Practic, polițiștii câștigă în acest an la fel de mult ca anul trecut. Cu toate astea, sunt supărați.  

Polițiștii să nu uite că în 2020, milioane de români au fost în șomaj tehnic, mulți și-au pierdut locurile de muncă și mii de afaceri s-au închis din cauza crizei economice generate de virusul din Wuhan.  

Societatea românească nu poate funcționa dacă cei care lucrează la stat consideră că nu există criză niciodată și că indiferent de ce se întâmplă în jurul lor, veniturile trebuie să le crească.  

Suntem singura țară din UE unde salariul la stat este cu până la 50% mai mare decât salariul din privat. Iar polițiștii trebuie să înțeleagă acest lucru.  

Când au îmbrăcat haina militară, polițiștii au depus un jurământ. Au jurat să-i apere și să-i protejeze pe români și să asigure ordinea publică. Oare jurământul ăla nu valorează nimic pentru ei?".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.