Spitalul Corabia. Vlad Voiculescu ignoră cu desăvârșire solicitările referitoare la aplicarea unor sancțiuni mai drastice: "Ce ar fi trebuit făcut?"


Spitalul Corabia. Vlad Voiculescu ignoră cu desăvârșire solicitările referitoare la aplicarea unor sancțiuni mai drastice: "Ce ar fi trebuit făcut?"

Imaginile cu un pacient în vârstă care stătea pe jos și cerea ajutor la Spitalul din Corabia, acesta fiind ignorat de către medici, au revoltat o țară întreagă. Ministrul Sănătății a anunțat ulterior o serie de măsuri (pe care le puteți citi AICI) care au creat nemulțumiri în cadrul coaliției guvernamentale din pricina lipsei lor de fermitate. 

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan i-a solicitat ministrului Sănătății să ia măsuri mult mai drastice, mai precis demiterea managerului Spitalului din Corabia și a șefului DSP Olt. Mai mult, liberalul i-a cerut lui Vlad Voiculescu să facă demersurile pentru ca personalul medical care și-a bătut joc de respectiva persoană în vârstă să fie scos din sistemul de sănătate. 

"Vlad, amândoi am intrat în politică pentru a schimba lucrurile în bine în țara asta. Și eu, și tu, aveam o carieră de succes, fiecare în domeniul său și am decis să încercam să contribuim la schimbarea în bine a acestei țări pe care o iubim. Și am intrat și pentru ca scene ca acestea să nu mai existe!  

Ești obligat să acționezi urgent și sa îl demiți pe managerul spitalului din Corabia, pe Șeful DSP Olt și să faci tot ce se poate pentru a scoate definitiv din sistemul de sănătate așa-zisul “cadru medical” care apare în imagini. Știu că poți să o faci și sper să o faci. Sunt convins de asta, mai ales pentru că, în alte cazuri, fără nicio analiză, au fost schimbați manageri, unii chiar foarte performanți, de unități spitalicești... fiind înlocuiți peste noapte... tot în mandatul tău, dragă Vlad.  

Dacă vei face Comitete și Comisii pe cazul “Corabia”, subiectul se va uita și ticăloșii vor scăpa, la fel ca alții. Hai să încercam să nu ne batem joc de încrederea oamenilor care și-au pus speranțele în noi. Au fost dezamăgiți suficient până acum, inclusiv de oameni din partidele noastre, din păcate, nu cred că este cazul să continuăm și să dovedim că diferența între “vechii” și “noii” este doar de vârstă și de ani petrecuți în troaca politicii dâmbovițene...  

(Încă) cu încredere că nu chiar toți politicienii sunt la fel,  

Rareș

P.S. Imaginile sunt cea mai bună analiză și cea mai buna “Comisie”. Acționează!", a scris Rareș Bogdan pe Facebook. 

Pus să comenteze la Antena 3 reacția liberalului, Vlad Voiculescu a ignorat solicitarea ca managerul Spitalului din Corabia și șeful DSP Olt să fie demiși, spunând că Guvernul a făcut tot ceea ce se putea face la nivel de sancțiuni. 

"Ce ar fi trebuit făcut? Care sunt alternativele? Mi-ar plăcea să știu. Trebuia trimisă potera direct? Evident că încercăm să aflăm care e situația reală. Evident că aplicăm amenzi acolo unde e cazul. Sunt două persoane, un medic și o asistentă, care au fost amendate. De asemenea, spitalul a fost amendat. Există un Comitet de Etică în spital, iar procedurile și protocoalele sunt verificate împreună cu tot personalul din spital. Cred că aceste măsuri sunt destul de clare și e ceea ce se poate face. Din păcate, nu putem implanta empatia. Empatia nu se transmite și se reglementează prin ordinul de ministru. Ceea ce poate face în general un Guvern este să facă reguli și să vegheze ca acele reguli să fie bine respectate", a declarat Vlad Voiculescu. 

De asemenea, reiterăm că fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a precizat luni că măsurile luate de Vlad Voiculescu sunt insuficiente, fiind necesare mai multe demiteri.

"Doar atât??? Amenzile astea pentru medicul de gardă și asistenta de la Spitalul Corabia sunt pur și simplu rușinoase și insuficiente pentru lipsa de profesionalism, grava neglijență și lipsa unui minim sentiment de umanitate! Nimic pentru managerul spitalului? Nici măcar o demisie de onoare deși ar trebui demiși toți, respectiv desfăcut contractul de muncă?!

Și aceste "alte măsuri" anunțate de ministrul Sănătății când se vor lua? Și ce măsuri? Eu sincer nu prea înțeleg nici măsura asta dispusă de ministrul Sănătății: "refacerea și însușirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul"! Oare de ce "protocoale" e nevoie ca atunci când vezi o persoană pe jos să îi întinzi mâna și să o ajuți să se ridice? Ține mai mult de educație, bun simț, umanitate, empatie, profesionalism și caracter, nu?", a scris Birchall pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.