Rareș Bogdan îi explică lui Vlad Voiculescu ce putea să facă în plus în privința Spitalului din Corabia: "Avem majoritate exact pentru a corecta nenorocirile care au putrezit speranța oamenilor!"


Rareș Bogdan îi explică lui Vlad Voiculescu ce putea să facă în plus în privința Spitalului din Corabia: "Avem majoritate exact pentru a corecta nenorocirile care au putrezit speranța oamenilor!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a avut marți o nouă ieșire în care taxat prestația ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în privința Spitalului din Corabia, unde imaginile cu un pacient în vârstă care stătea pe jos și cerea ajutor, acesta fiind ignorat de către medici, au revoltat o țară întreagă.

Astfel, Rareș Bogdan i-a transmis ministrului Sănătății ce trebuia să facă în plus, pe lângă cele cinci măsuri anunțate pe Facebook. Concret, liderul liberal i-a indicat lui Vlad Voiculescu că ar fi trebuit să ceară demiterea managerului Spitalului din Corabia, să anunțe modificarea legislației pentru a fi corectate "nenorocirile care au putrezit speranța oamenilor" și să trimită Corpul de control al ministrului pentru o evaluare de fond a respectivei unități medicale. 

"Nu am nicio intenție de a mă certa cu cineva, cu atât mai puțin cu Vlad, am încercat să fiu cât se poate de civilizat, prietenos și constructiv. Doresc doar să nu eșuăm. Să răspundem la Așteptările imense ale oamenilor mințiți și dezamăgiți în ultimii 75 de ani, adică de 3 generații. Ce puteai să faci în plus, Vlad? Am să îți spun cu decență și prietenie. Nu să trimiți potera, firește! (....nefericit răspuns!) Ci să ieși public și să-i ceri primarului din Corabia să-l demită urgent pe șeful Spitalului Orășenesc. Să ceri tu, prietene, să-și dea demisia, dacă mai are un dram de onoare acel medic. Ce vină are directorul, mă vei întreba, probabil, pentru indolența crasă a personalului medical? Îți spun acum: atitudinea personalului spitalului este consecința neimplicării directorului în a schimba mentalitatea toxică a angajaților. Șeful unității dă tonul! Iar tonul face muzica. Dacă pacienții sunt considerați mărfuri, nefericiți fără noroc, anonimi pe care nu-i plânge nimeni, este și vina șefului unui spital! Aici banii, resursele, dotările nu au nicio legătură. Aici e vorba de indolență, de lasă-mă să te las, de lasă că merge și-așa. Știu, trebuie respectată legea. Dacă nu e bună, schimb-o! Cere urgent schimbarea ei. Avem majoritate PNL-USR-Plus-UDMR/Minorități exact pentru a corecta nenorocirile care au putrezit speranța oamenilor, i-au alungat din România, i-au înnebunit. Sunt convins chiar că în fața umor propuneri corecte, vom avea și sprijinul altor parlamentari, indiferent de partid.  

Ce puteai să faci în secunda 2 după ce ai privit acele imagini înfiorătoare? Nu să dispui un control al DSP pe un caz punctual, ci să te întrebi ce a dus la acest caz punctual, care nu mi se pare că este o excepție. Din contră. Nesimțirea nu e o excepție, ci o atitudine în această țară. Trebuia să trimiți Corpul de control al ministrului pentru o evaluare de fond. Fondul problemei trebuie verificat. Adică: există proceduri de primire și pentru triajul pacienților, de evaluare, internare etc? Există un management al calității în spitalul acela, sau e doar o glumă de care râd toți, în zilele de leafă? Există un responsabil de urmărire a actului medical? Toate astea rezultă la un control de fond. Nu știai? Ei, acum știi! Spor! Am încredere că vei face treabă bună.  

Ca să fie extrem de clar, la fel voi acționa și în cazul unor colegi de-ai lui Vlad din Cabinetul Cîțu. Indiferent de partid. Inclusiv PNL, adică partidul din care fac parte. Tocmai pentru că am tăcut și am vorbit între noi timp de 1 an, fără a ieși prea mult în spațiul public am ajuns unde am ajuns după ultimul an de guvernare liberală. Nu am spus și nu am atras atenția suficient de puternic atunci când lucrurile au derapat, au dezamăgit, nu au mers sau au fost abordate superficial sau greșit. Vă asigur că nici eu, nici alți colegi nu vom mai face greșeala de a tăcea pentru liniștea cuiva sau a unora. Vom vorbi și vom corecta, pentru a nu dezamăgi! Cetățenii României sunt singurii care contează. Cetățenii și Țara aceasta. Atât", a scris Rareș Bogdan pe Facebook. 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se arăta surprins luni seară la Antena 3 cu privire la nemulțumirile existente în legătură cu măsurile pe care le-a luat.

"Ce ar fi trebuit făcut? Care sunt alternativele? Mi-ar plăcea să știu. Trebuia trimisă potera direct? Evident că încercăm să aflăm care e situația reală. Evident că aplicăm amenzi acolo unde e cazul. Sunt două persoane, un medic și o asistentă, care au fost amendate. De asemenea, spitalul a fost amendat. Există un Comitet de Etică în spital, iar procedurile și protocoalele sunt verificate împreună cu tot personalul din spital. Cred că aceste măsuri sunt destul de clare și e ceea ce se poate face. Din păcate, nu putem implanta empatia. Empatia nu se transmite și se reglementează prin ordinul de ministru. Ceea ce poate face în general un Guvern este să facă reguli și să vegheze ca acele reguli să fie bine respectate", a declarat Vlad Voiculescu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.