Iohannis le transmite fără echivoc sindicaliștilor că NU pot fi mărite salariile: "Suntem în criză economică!". Ce se întâmplă cu pensiile


Iohannis le transmite fără echivoc sindicaliștilor că NU pot fi mărite salariile: "Suntem în criză economică!". Ce se întâmplă cu pensiile

Pe fondul nemulțumirii și chiar a protestelor organizate de sindicaliști în legătură cu înghețarea salariilor, președintele Klaus Iohannis a subliniat marți că România trece printr-o perioadă de criză economică, iar pe cale de consecință lefurile bugetarilor nu pot fi mărite. Totodată, Iohannis a precizat că nu este vorba de austeritate, întrucât "nu se taie salariile, nu se taie pensiile".

CITIȚI ȘI: Minciuna propagată de sindicaliștii Federației Sanitas. AUR-iștii Simion și Ciubuc s-au cocoțat imediat pe nemulțumirea protestatarilor din Piața Victoriei

"Măsura înghețării salariilor mi se pare una justă. Noi suntem în plină pandemie, în criză economică, în faza în care încercăm prin vaccinare și restricții să terminăm această epidemie. Însă, trebuie să fim foarte conștienți că economia a suferit, economia s-a contractat. Concluzia este simplă, că sunt mai puțini bani la buget și nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021, până când ieșim din criza economică. Nu vorbim de austeritate, pentru că nu se taie salariile, nu se taie pensiile. Pensionarii rămân cu majorarea care a fost decisă în toamna anului trecut. Când e criză economică nu putem vorbi de majorări în zona bugetarilor. Asta este. Că sunt mulți nemulțumiți și asta pot să înțeleg. Oamenii s-au așteptat după un an pandemic să revină la normalitate și să crească salariile. Însă, lucrurile trebuie văzute așa cum sunt. Salariile și pensiile vor putea să crească din nou așa ieșim din criza economică. Eu sunt convins că în 2021 vom ieși din criza economică", a precizat Iohannis. 

De asemenea, Klaus Iohannis a reliefat că pensiile vor rămâne majorate cu 14%, creștere intrată în vigoare de la 1 septembrie 2020. 

"Sunt bani de pensii. Creșterea aprobată rămâne în vigoare. Pensiile au crescut și așa crescute rămân", a conchis Iohannis.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.