Veste bună pentru români: Grecia NU le va cere turiștilor să dispună de un certificat de vaccinare anti-COVID-19


  • ACP
  • Jan 14, 2021 19:58
  • 1594
Veste bună pentru români: Grecia NU le va cere turiștilor să dispună de un certificat de vaccinare anti-COVID-19

Guvernul Greciei a luat astăzi o poziție total neașteptată, ce pare la 180 grade față de propria propunere făcută Uniunii Europene cu doar două zile înainte, printr-o scrisoare semnată de premierul Kyriakos Mitsotakis, în care s-a cerut președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să solicite introducerea unui certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus.  

Ministrul Turismului Haris Theoharis a precizat însă astăzi că în cazul în care este introdus la nivelul întregii UE un certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus, acesta nu va fi o condiție prealabilă pentru intrarea turiștilor în Grecia.

„În niciun caz nu va deveni o condiție pentru cine va dori să călătorească în țara noastră”, a declarat el pentru un post de radio grecesc, în timpul unei discuții cu privire la pregătirea Guvernului înaintea sezonului estival din acest an. 

Ministrul grec a încercat să explice faptul că propunerea premierului Mitsotakis ar fi trebuit doar să forțeze o dezbatere pentru ca Uniunea Europeană să se coordoneze în această privință. 

Theoharis a mai spus că ar trebui să fie testați la intrarea în Grecia doar cei care nu au fost vaccinați, iar cei cu certificatul să treacă liber, pentru a evita „risipa de resurse”. Acest lucru e posibil acum, când testele rapide ale antigenului sunt rapide, ieftine și eficiente pentru redeschiderea turismului. Oricum, spun oficialii greci, orice decizie definitivă va fi luată după consultări cu comitetul de experți care sfătuiește guvernul cu privire la noul coronavirus. 

Precizările făcute de ministrul Theoharis sunt foarte importante și români, în condițiile în care mulți dintre noi au găsit în Grecia o destinație excelentă pentru concedii. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.