Roman dă semnalul revocărilor din funcții-cheie: Iordache și Weber, pe făraș


Roman dă semnalul revocărilor din funcții-cheie: Iordache și Weber, pe făraș

Deputatul PNL Florin Roman a solicitat joi convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului pentru ca pesedistul Florin Iordache să fie revocat din funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Florin Roman a trecut în revistă o parte dintre acțiunile toxice comise de Iordache atât ca parlamentar PSD, cât și din funcția de ministru al Justiției. 

"Continuă seria plecărilor neprogramate încă (sper CURÂND să fie programate)!

Personaje precum domnul Florin Iordache, cunoscut și ca ministrul „altă întrebare”, actual Președinte al Consiliului Legislativ, trebuie să plece din această funcție.

Asemenea om de valoare, caracter și monument de „MORALITATE” nu știu când istoria ne va mai aduce în față.

Doamne ajută, NICIODATĂ!  

Trebuie și merită să plece…

Să ne reamintim câteva acțiuni ale domniei sale, gândite special pentru „dezvoltarea” României.

A avut grijaă să se remarce, în vremurile de glorie ale PSD, prin toate modificările grave aduse legilor justiției...bineînțeles tot pentru „binele” românilor.

Tocmai în numele așa-zisei „dezvoltări”, domnul Florin Iordache a reușit să scoată în stradă sute de mii de oameni!  

De ce?  

Pentru că...OUG 13/2017

Ordonanța „dată” pentru băieții „buni”!  

Aaa…și să nu uităm de „marțea neagră” din anul 2013, când distinsul domn a coordonat acțiunea din Parlamentul României pentru modificarea legii amnistiei și grațierii, dar și modificările aduse Codului Penal.  

Nu l-am auzit pe domnul Iordache, forțosul legislator, să-şi recunoască eşecul, incompetenţa, să-şi asume responsabilitatea şi să renunțe la această funcție, pe care acum o deține.

Nu e vorba doar despre demisia de onoare, floare rară între politicienii noştri, ci de rea intenţie şi incompetenţă, dovedite de-a lungul timpului.

Și acum…altă întrebare?  

DA!  

Stimați lideri din coaliție,  

Când convocăm o sesiune extraordinară a Parlamentului?  

Domnul Iordache se grăbește să desfășoare alte activități…îi irosim timpul prețios și este păcatul nostru.  

Eu abia aștept să votez!", a scris Roman pe Facebook. 

Cu o zi în urmă, Roman a precizat că Renate Weber se pregătește de plecarea din funcția de Avocat al Poporului, iar în acest sens liberalul a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. 

"Cu toată agitația din ultima vreme, am omis să fac un anunț cu adevărat important, unul cu greutate:  

Distinsa doamnă Renate Weber se pregătește să plece acasă!  Gata! Ne-a fascinat destul cu prezența diafană, cu vorbele mieroase și cu așa-zisa iubire față de țară și compatrioți.  

Doamna Renate Weber, Avocatul Poporului, această neînduplecată “luptătoare” pentru drepturile și libertățile cetățenilor români trebuie să plece.  

V-am spus…o doamnă! un monument de rafinament, pe care noi, muritorii, nu îl mai merităm și de aceea nu putem să îi mai stăm în cale.  

Mai ales că nici nu știm că doamna a măcelărit justiția și nici nu a fost unealta politică a PSD! Eh, vor zice unii...„astea au fost doar vorbe răutăcioase”.  

V-am dat și cel mai important argument...am înțeles că doamna Weber are treburi mai importante, iar noi chiar o încurcăm.  

Stimați colegi din coaliție,  

Propunem o nouă numire în funcția de Avocat al Poporului? Și convocăm o sesiune extraordinară a Parlamentului?  

Eu abia aștept!", a scris Roman pe Facebook. 

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, atrăgea atenția pe 23 octombrie 2020 că Florin Iordache poate fi revocat foarte ușor din funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

"Iordache poate să fie foarte ușor revocat în virtutea acelui principiu de drept pe care noi îl învățăm la drept roman și anume "Actus primus, Actus contrarius". Cine emite un act poate să-l și revoce. În secunda doi Parlamentul poate să se întrunească și poate să-l revoce pe domnul Iordache", a spus Birchall. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.