Maia Sandu l-a dat afară pe securistul rusofil Pavel Abraham dintr-o sinecură călduță de la Chișinău! Cum a tâlhărit și a agresat un preot nepotul lui Pavel Abraham


Maia Sandu l-a dat afară pe securistul rusofil Pavel Abraham dintr-o sinecură călduță de la Chișinău! Cum a tâlhărit și a agresat un preot nepotul lui Pavel Abraham

Vești bune de la Chișinău: fostul securist și milițian Pavel Abraham a fost alungat pe ușa din dos, de Maia Sandu, din Comisia pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), comisie în care fusese numit chiar de Igor Dodon, fostul președinte rusofil și românofob al Republicii Moldova. 

Numit de Dodon, vă dați seama ce interese slujea Pavel Abraham, la rându-i rusofil notoriu, în sinecura amintită – propagandiștii Sputnik îl numesc ”celebrul general”, fostul securist fiind preluat masiv de platforma kremlinistă.

Clanul securist și rusofil Abraham 

Amintim că Pavel Abraham a fost avansat în gradul de maior de Securitate printr-un Decret Prezidențial din 23 august 1985, emis cu ocazia Zilei Naționale a RSR. 

Fratele lui – la fel de dubiosul Dorel Abraham, travestit în mare sociolog al neamului – a fost un colaborator prolific al Securității genocidare. 

În 1997, Pavel Abraham a parvenit în funcția de inspector general al Poliției Române, fiind, de departe, cel mai incompetent șef al acestei instituții retrograde. 

În anii în care heroina și cele mai primejdioase droguri sintetice făceau ravagii în România, pe securistul Pavel Abraham îl regăsim în fruntea Agenției Naționale Antidrog, sinecură în care a tocat bani publici cu nemiluita fără a avea vreun rezultat. Funcția i-a fost acordată de PSD, firește, pe considerente politice. 

Cum a agresat și a tâlhărit un preot nepotul lui Pavel Abraham 

Pentru neofiți, precizăm că nepotul lui Pavel Abraham – l-am numit pe Andrei (zis ”Andy”), fiul fratelui Dorel – a tâlhărit un preot în sutană la gura de metrou de la Piața Romană, la sfârșitul anilor ꞌ90. Andrei și acoliții săi l-au înjurat, l-au scuipat și l-au îmbrâncit pe scări pe preot, smulgându-i din mână o pungă în care au găsit o carte, un spray Farmec și un CD cu Holograf. La doar câteva zile după tâlhărie, Andrei (pe atunci elev în clasa a XII-a la Colegiul Național I. L. Caragiale) și complicii săi au fost ridicați de poliție din același loc. Evident că șeful Poliției Române – nimeni altul decât unchiul Pavel – și-a salvat degrabă nepotul, care, deși de bani gata, a găsit de cuviință să agreseze și să tâlhărească un preot. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.